Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Ανατριχίλα στη Βραζιλία: Έπαιζαν ποδόσφαιρο με κεφάλια κρατούμενων που δολοφόνησαν

Ένα αρρωστημένο video που κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες αποτυπώνει τη φρίκη μετά την πολύνεκρη εξέγερση στη φυλακή Αλταμίρα, στην
πολιτεία Παρά στη Βραζιλία. 57 κρατούμενοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, τουλάχιστον οι 16 απ’ αυτούς αποκεφαλίστηκαν.
Η εξέγερση στη Βραζιλία ήταν η συνέχεια σύγκρουσης ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων συμμοριών. Το ανατριχιαστικό video έχει καταγράψει τη στιγμή που μέλη μιας από τις συμμορίας παίζουν ποδόσφαιρο στην ταράτσα της φυλακής και αντί για μπάλα, χρησιμοποιούν τα κεφάλια των αντιπάλων τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ
Τουλάχιστον έξι άτομα, που θεωρούνται μέλη μιας από τις συμμορίες που ενεπλάκησαν στη βίαιη εξέγερση, φαίνονται στο video να βρίσκονται στην ταράτσα της φυλακής και να παίζουν ποδόσφαιρο με τα κεφάλια των θυμάτων τους.
Το σοκαριστικό video έρχεται στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά την εξέγερση στη φυλακή Αλταμίρα. Η εξέγερση ξεκίνησε γύρω στις 7 το πρωί (13.00 ώρα Ελλάδας) και τελείωσε το μεσημέρι.
Κατά τη διάρκεια του πεντάωρου λουτρού αίματος, σκοτώθηκαν 57 κρατούμενοι, από τους οποίους οι 16 αποκεφαλίστηκαν. Κατά διάρκεια της εξέγερσης, δυο φύλακες κρατήθηκαν όμηροι αλλά τελικά απελευθερώθηκαν.ΒραζιλίαΦωτογραφία Reuters
Σύμφωνα με τον Oservador, μέλη συμμορίας που κρατούνταν στην πτέρυγα Α της φυλακής, όρμησαν στην πτέρυγα Β, όπου κρατούνταν μέλη αντίπαλης συμμορίας, κλείδωσαν το χώρο και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα πολλοί από τους κρατούμενους να πεθάνουν από ασφυξία.
Οι κρατούμενοι οχυρώθηκαν και αφού κλήθηκε η στρατιωτική αστυνομία, ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για να τελειώσει η εξέγερση.
Η φυλακή Αλταμίρα είναι χωρητικότητας 200 κρατουμένων αλλά οι αρχές της Βραζιλίας κρατούν εκεί 311 ανθρώπους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βραζιλία γίνεται μάρτυς μιας αιματηρής εξέγερσης σε κάποια από τις φυλακές της. Στα τέλη Μαΐου, 55 κρατούμενοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε πολλές φυλακές της Αμαζονίας. Στις αρχές του 2017, σε παρόμοια επεισόδια έχασαν τη ζωή τους περίπου 100 άνθρωποι μέσα σε έναν μήνα – οι περισσότεροι σφαγιάστηκαν ή αποκεφαλίστηκαν.
Οι σφαγές αυτές αποδίδονται από τις αρχές στον πόλεμο μεταξύ αντιπάλων καρτέλ ναρκωτικών. Η βόρεια Βραζιλία είναι μια στρατηγικής σημασίας περιοχή για τη μεταφορά κοκαΐνης που προέρχεται από τις γειτονικές παραγωγούς χώρες, όπως η Κολομβία, η Βενεζουέλα και η Βολιβία.
Το 2016 κρατούνταν σε φυλακές της Βραζιλίας 727.000 άνθρωποι, ενώ η χωρητικότητα των σωφρονιστικών ιδρυμάτων ανέρχεται μόλις στις 368.000 θέσεις, σε μια χώρα 210 εκατομμυρίων κατοίκων.
Με πληροφορίες και από DailyMail
Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις