Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Μπουτάρης: «με ενοχλεί, όταν πάω σε δοξολογία να ακούω τον εθνικό ύμνο» Ο Μητροπολίτης, είναι ακραίων αντιλήψεων.

«Έχουμε ένα Μητροπολίτη, λίγο ακραίων αντιλήψεων. Εμένα με ενοχλεί, όταν πάω σε δοξολογία να ακούω τον εθνικό ύμνο. Αν δεν ξεχωρίσει η πολιτική με
την εκκλησιαστική εξουσία θα έχουμε πάντα έναν Άνθιμο να μας δημιουργεί προβλήματα».

Ο κύριος Μπουτάρης είναι Δήμαρχος τόσα χρόνια και έχει και μια ώριμη ηλικία. Θα έπρεπε να γνωρίζει πως το τί λαμβάνει χώρα μέσα στους ιερούς ναούς είναι δικαιοδοσία της Εκκλησίας, με τον επιχώριο Μητροπολίτη ως εγγυητή της συνέχειάς του μέσα στον χρόνο. Αν θα ψάλλουν ή δεν θα ψάλλουν τον Εθνικό τους Ύμνο οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στις Εκκλησίες τους, αυτό το αποφασίζουν οι ίδιοι, οι Ιερές τους Σύνοδοι και οι Ιεράρχες τους.

Ο κακοδιαβασμένος κύριος Μπουτάρης δεν γνωρίζει για τί πράγμα μιλάει. Ο Εθνικός Ύμνος ψάλλεται σε επίσημες στιγμές και τελετές, επίσης επειδή έτσι ορίζει το Κράτος μας.

Προς απάντησιν του κύριου Μπουτάρη παραθέτουμε εδώ το κείμενο για τον Εθνικό Ύμνο που είναι αναρτημένο στον ιστότοπο της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

«Το ποίημα “Ύμνος εις την Ελευθερία” αποτελείται από 158 τετράστιχες στροφές από αυτές οι 24 πρώτες στροφές καθιερώθηκαν ως Εθνικός Ύμνος, το 1865. Από αυτές οι δυο πρώτες είναι εκείνες που ανακρούονται και συνοδεύουν πάντα την έπαρση και την υποστολή της σημαίας και ψάλλονται σε επίσημες στιγμές και τελετές. Κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης αποδίδονται τιμές χαιρετισμού».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.