Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Άστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος κατά Κορκονέα και δικαστών


Ο κ. Κωνσταντόπουλος κατήγγειλε ότι η απόφαση να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου για τον Κορκονέα, κρύβει σκοπιμότητες Εντός του Αυγούστου θα είναι ελεύθερος ο δολοφόνος του
Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Επαμεινώνδας Κορκονέας, σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας, Νίκος Κωνσταντόπουλος. «Η απόφαση έχει να κάνει με το πλαίσιο ποινικής μεταχείρισης ενός που καταδικάζεται τελεσίδικα έτσι όπως ορίζεται πλέον με τους νέους κώδικες. «Μεθοδεύτηκε η έκδοση της απόφασης στις 29 Ιουλίου.


Αν παρακολουθήσει με προσοχή κανείς τα όσα είπε σήμερα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, για την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού της Λαμίας και την επικείμενη αποφυλάκιση του δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, το λιγότερο θα προβληματισθεί.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, άσκησε δριμύτατη κριτική τόσο στους δικαστές, κατηγορώντας τους για σκοπιμότητες, όσο και στον ίδιο τον Κορκονέα, τον οποίο κατηγόρησε ότι προσέβαλλε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ζητώντας ως ελαφρυντικό την προγενέστερη ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος!




Περιγράφοντας όσα έγιναν μέχρι και την Δευτέρα, ημέρα της απόφασης που έσπασε τα ισόβια στον Κορκονέα και προκάλεσε σάλο και αγανάκτηση ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε:

«Έχω διατυπώσει δριμύτατη κριτική γιατί η απόφαση αυτή δεν ικανοποιεί ούτε το περί δικαίου αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας. […] Και προσβάλλει την αρχή της αναλογικότητας. Η ποινική μεταχείριση κάθε παραβατικού ατόμου πρέπει να είναι ανάλογη της βαρύτητας και των συνεπειών των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται. Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας ναι μεν αποφάσισε ότι είναι ψυχρός δολοφόνος ο Κορκονέας, ότι εκτέλεσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο με πρόθεση και άμεσο δόλο,αλλά πρέπει να βγει το γρηγορότερο από τις φυλακές».

Πως μεθοδεύτηκε η έκδοση της απόφασης
Ο κ. Κωνσταντόπουλος περιέγραψε πως φτάσαμε στο να εκδοθεί η απόφαση στις 29 Ιουλίου και όχι στις 19 Ιουνίου όπως έπρεπε. «Η απόφαση», είπε, «έχει να κάνει με το πλαίσιο ποινικής μεταχείρισης ενός που καταδικάζεται τελεσίδικα έτσι όπως ορίζεται πλέον με τους νέους κώδικες. Και γι αυτό μεθοδεύτηκε η έκδοση της απόφασης στις 29 Ιουλίου. Η απόφαση έπρεπε να βγει στις 19 Ιουνίου! Επί τρία χρόνια η Πρόεδρος του Δικαστηρίου πίεζε λέγοντας ότι καθυστερούμε. Ο αργός ρυθμός οφειλόταν στο ότι το Εφετείο Λαμίας έχει μόνο μια έδρα συνεδριάσεων. Μέχρι τις 19 Ιουνίου η τάση που εκδήλωνε η πρόεδρος ήταν να βιαστούμε. Στις 19 Ιουνίου την ώρα που ήταν να βγει η απόφαση ο συνήγορος του Κορκονέα έστειλε ένα έγγραφο με το οποίο ενημέρωνε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Το δικαστήριο το δέχθηκε και εμείς ζητήσαμε να γίνει το δικαστήριο πριν τα τέλη Ιουνίου και το δικαστήριο διέκοψε από τις 19 Ιουνίου για τις 29 Ιουλίου. Στις 30 Ιουνίου συνταξιοδοτήθηκε ο αρχαιότερος εφέτης και το δικαστήριο αποδέχθηκε την σκανδαλώδη πολυήμερη διακοπή παρά το γεγονός ότι ήξερε ότι ο αρχαιότερος εφέτης θα έβγαινε στην σύνταξη. Το νέο πλαίσιο προβλέπει για τις περιπτώσεις όσων καταδικάζονται για ανθρωποκτονία με πρόθεση με άμεσο δόλο και τους αναγνωρίζεται ελαφρυντικό, ανώτατο όριο ποινής τα 15 χρόνια. Το δικαστήριο του επιβάλλει 13 χρόνια του Κορκονέα. Αυτόν που κήρυξε ένοχο ανθρωποκτονίας από πρόθεση με άμεσο δόλο του δίνει ελαφρυντικό και του βάζει ποινή κατώτερη του ανωτάτου ορίου για να βγει άμεσα. Μέσα στον Αύγουστο νομίζω ότι βγαίνει».

Ο Κορκονέας προσέβαλλε τη μνήμη του Αλέξανδρου με τον χειρότερο τρόπο!
Για την οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι «Αισθάνεται αγανάκτηση και δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να εκφράσει την αγανάκτησή της. Πέθανε ο πατέρας του Αλέξανδρου, η γιαγιά του και έμεινε η μάνα με την αδερφή του να ζητούν δικαίωση. Ήταν στα δικαστήρια για την μνήμη του Αλέξανδρου, την οποία ο Κορκονέας προσέβαλλε χθες με τον χειρότερο τρόπο. Αφού καταδικάστηκε για την δολοφονία, ως δολοφόνος ζήτησε ως ελαφρυντικό την προγενέστερη ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος! Την ανύπαρκτη! Δεν υπήρχε τέτοια συμπεριφορά! Και δολοφόνος και τυμβωρύχος! Το Μεικτό Ορκωτό Λαμίας με την απόφασή του έδρασε με τρόπο χαριστικό για τον Κορκονέα και τον Σαραλιώτη. Κανένας άλλος πολίτης δεν θα είχε τέτοια μεταχείριση. Επειδή είναι αστυνομικοί; Μα, ένας λόγος παραπάνω. Η ιδιότητά τους είναι επιβαρυντικό στοιχείο. Πίσω από την πλάτη της δημοκρατικής νομιμότητας λειτουργούν σκοπιμότητες. Η απόφαση αυτή είναι απόφαση πολλαπλής σκοπιμότητας που παραβιάζει πολλές αρχές της δημοκρατικής νομιμότητας».




ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις