Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

H ΤΠΚ Γρηγορόπουλος «τρόμαξε» τους Τούρκους: «Πέρασε τα Δαρδανέλια με ανοιχτούς πυραύλους» – Τουρκική άσκηση στο Δυρράχιο

Νέα ένταση προσπαθούν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι με αφορμή την αβλαβή διέλευση ελληνικής πυραυλάκατου από τα Στενά των Δαρδανελίων. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως το ελληνικό πλοίο είχε «ανοιχτούς πυραύλους».


Τη στιγμή που οι ίδιοι οι Τούρκοι πραγματοποιούν συνεχώς παραβιάσεις σε εδάφη ελληνικής κυριαρχίας και οι μονομερείς και παράνομες διεκδικήσεις συνεχίζονται, επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα νέο σκηνικό έντασης. Μετά από την έκδοση νέας προκλητικής NAVTEX και επίδειξης ισχύος με άσκηση στο Δυρράχιο, είναι εμφανές πως τα «παιχνίδια» των Τούρκων έχουν συγκεκριμένους σκοπούς υποβάθμισης της ελληνικής κυριαρχίας και διεκδίκησης εδαφών.
Θέμα με ελληνοτουρκικά από το πουθενά προσπαθούν να δημιουργήσουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Η εφημερίδα Soczu στην ηλεκτρονική της έκδοση, αναφέρει πως Ελληνικό πολεμικό πλοίο με τους πυραύλους ενεργούς πέρασε τα Στενά των Δαρδανελίων.
Σε σχετικό βίντεο που συνοδεύει το δημοσίευμα μάλιστα φαίνεται η πυραυλάκατος Γρηγορόπουλος να διαπλέει τα Στενά συνοδεία ενός σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής.
Το τουρκικό δημοσίευμα τονίζει πως ενώ το σκάφος έβγαινε από τα Δαρδανέλια παρατηρήθηκαν «ανοιχτοί πύραυλοι».

Η ιστοσελίδα επισημαίνει πως το πλοίο πέρασε από τον Βόσπορο τον Απρίλιο.
Το news.gr επικοινώνησε με καλά πληροφορημένες στρατιωτικές πηγές που καταρχήν τόνισαν πως δεν τίθεται θέμα παραβίασης των κανόνων αβλαβούς διέλευσης καθώς τα Στενά των Δαρδανελίων υπόκεινται στην συνθήκη του Μοντρέ βάση της οποίας υπάρχει η αρχή της ελεύθερης διέλευσης.
Ως προς το θέμα των ενεργών πυραύλων μας δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Αν ήταν ενεργοί θα τους…έβλεπαν αλλιώς».
Γεγονός είναι πως η Τουρκία διατηρεί την ένταση και στην περιοχή του Καστελορίζου όπου με παράνομη NAVTEX έχει δεσμεύσει την περιοχή δυτικά του νησιού και ανατολικά της Ρόδου για άσκηση με την χρήση όπλων για αύριο τα ξημερώματα.
Παράλληλα σε μια επίδειξη δύναμης, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την άσκηση που πραγματοποίησε το νεότευκτο αποβατικό Bayraktar στην θαλάσσια περιοχή του Δυρραχίου της Αλβανίας τόσο με σκάφη της συγκεκριμένης χώρας όσο και με διερχόμενο ιταλικό αντιτορπιλικό.
Δείτε τη NAVTEX & εικόνες από την άσκηση:


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.