Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Περιπλέκεται το «θρίλερ» με τον S-200 στην Κύπρο: Οι ΗΠΑ πραγματοποιούσαν επίθεση στη Συρία όταν έπεφτε ο πύραυλος – Δείτε χάρτη

Νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιπλέκουν επιπλέον την κατάσταση και προκαλούν νέα ερωτηματικά για το παρασκήνιο της πτώσης του πυραύλου S-200 στα Κατεχόμενα της Κύπρου.


Τη στιγμή που έπεφτε ο πύραυλος στα κατεχόμενα, οι ΗΠΑ πραγματοποιούσαν, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, επίθεση σε θέσεις μαχητών της Αλ Κάιντα που είχαν την έδρα τους στο Χαλέπι. Φυσικά, οι Αμερικάνοι δεν ρισκάρουν να στείλουν προσωπικό για χερσαίες επιχειρήσεις αλλά πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές.
Τη στιγμή που το παρασκήνιο στην Α.Μεσόγειο είναι έντονο και όλα δείχνουν πως οι συμμαχίες μπορούν να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή, οι πληροφορίες για στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στη Συρία βάζει τα θεμέλια για νέα σενάρια, τόσο για το μεσανατολικό, αλλά και για την Κύπρο.
Μπορεί το γεγονός της εβδομάδας στη Συρία να ήταν ο πύραυλος της συριακής αεράμυνας που έχασε το στόχο του και κατέληξε στην κατεχόμενα της Κύπρου όμως συνέβη και άλλο ένα περιστατικό ενδεχομένως μεγαλύτερου ίσως ενδιαφέροντος που συνέβη την ίδια στιγμή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποίησαν μια ξαφνική επίθεση στα δυτικά της Συρίας με στόχο τους τρομοκράτες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα περίπου την ίδια ώρα με τον πύραυλο S-200. Αυτή είναι το πρώτο αμερικανικό χτύπημα σε αυτό το τμήμα της Συρίας, τουλάχιστον απ΄όσο ξέρουμε , εδώ και περίπου δύο χρόνια και συμβαίνει τη στιγμή που οι Αμερικανοί συνεχίζουν να αποσύρουν στρατεύματα από τα ανατολικά της χώρας.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) δημοσίευσε ένα σύντομο δελτίο τύπου στα τέλη της 30ής Ιουνίου 2019, λέγοντας ότι είχε στοχεύσει ηγέτες της Αλ Κάιντα στη Συρία ή AQ-S σε στρατόπεδο εκπαίδευσης «κοντά στην επαρχία του Χαλεπιού». Άλλες αναφοράς τοποθετούν το χτύπημα στα προάστια της πόλης του Χαλεπιού, η οποία είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στο δίκτυο AFP ότι οι πηγές της είχαν αναφέρει ότι έξι ανώτερα μέλη της συριακής θυγατρικής της Αλ Κάιντα, Huras Al Din, η πλειοψηφία των οποίων δεν ήταν Σύριοι, έχασαν τη ζωή τους από το χτύπημα μαζί με πολλούς άλλους μαχητές. Δεν φαίνεται να υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ αυτής της επίθεσης και των ισραηλινών επιθέσεων στα νότια της Συρίας οι οποίες επίσης συνέβησαν στις 30 Ιουνίου.
«Αυτή η επιχείρηση είχε στο στόχαστρο τους αρχηγούς της AQ-S, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για επιχειρήσεις εναντίον των Αμερικανών πολιτών, των συμμάχων μας αλλά και αθώους πολίτες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η CENTCOM.
Η CENTCOM πάντως δεν διευκρίνισε ποια ήταν τα στοιχεία των Αμερικανών που τους οδήγησαν στη συγκεκριμένη επίθεση.
Εικάζεται επίσης ότι τα F-22 Raptors τα οποία για πρώτη φορά αναπτύχθηκαν στο Κατάρ, στις 27 Ιουνίου του 2019, συμμετείχαν στην επιχείρηση.



ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις