Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Ισόβια στους μετανάστες που δολοφόνησαν τον Νίκο Μουστάκα, ισόβια που γίνεται 5ετή φυλάκιση και έξω, η ελληνική δικαιοσύνη και το τσίρκο

Ποινές ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 29χρονο Πακιστανό και τον 26χρονο Ιρανό που κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για την ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού του
25χρονου Νικολαου Μουστάκα τον Αύγουστο του 2018 στο λόφο του Φιλοπάππου. Στον πρώτο επιβλήθηκε ισόβια και 17 έτη και έξι μήνες και στον δεύτερο ισόβια και 11 έτη και έξι μήνες. Την ίδια ώρα τους επιβλήθηκε και ποινές για επιμέρους πράξεις όπως ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, σύσταση συμμορίας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων άκουσαν την απόφαση επί της ενοχής χωρίς να ζητήσουν την χορήγηση ελαφρυντικών. Το σκεπτικό της απόφασης Νωρίτερα την ενοχή των κατηγορουμένων είχε προτείνει και η εισαγγελέας της εδρας. «Από την ακροαματική διαδικασία την εξέταση των μαρτύρων τις απολογίες των κατηγορουμένων τα αναγνωστεα έγγραφα και κυρίως την ιατροδικαστική έκθεση, κατά τη γνώμη μου αποδείχθηκε ότι τέλεσαν ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού δεδομένου ότι τόσο από τις καταθέσεις προέκυψε η βίαιη ώθηση του θύματος προς το γκρεμό και μάλιστα η ώθηση του σε απόσταση 12 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν αρχικά καθώς τον είχαν πιάσει από τους ώμους και προτείνω να κηρυχθούν ένοχοι», είπε στην αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός.

«Ζητάω συγγνώμη» Νωρίτερα κατά τη διάρκεια των απολογιών η μητέρα του 25χρόνου είχε ξεσπάσει ενώ ο Πακιστανός μεταφραστής δεν άντεξε και ξέσπασε. Δείτε επίσης Φέτος το καλοκαίρι το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας μαζί με τον Εικαστικό – Πολιτιστικός Σύλλογος Hobbyland διοργανώνουμε για πρώτη φορά ένα Summer Camp για παιδιά, ηλικίας :7-12 χρονών ( παιδιά που φοιτούσαν στο δημοτικό το 2018 ).XIOΣ:90ΧΡΟΝΟΣ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ,ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΣ ΖΗΤΑΝΕΥΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 4ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ[ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ]ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ!ΜΕΓΑΛΗ Απάτη μέσω sms και τηλεφωνικών κλήσεων,ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ! «Ζητάω συγνώμη από την οικογένεια. Πήγαμε να ληστέψουμε δεν είχαμε σκοπό να σκοτώσουμε.

Ο νεαρός καθόταν κοντά στο γκρεμό. Πήγα κοντά του κρατώντας μαχαίρι και αυτός γλίστρησε», είπε στην απολογία του ο Πακιστανός κατηγορούμενος. «Να μας φέρει το Νικόλα μας πίσω και αν τον φέρει από εμένα είναι ελεύθερος! Εμείς ούτε γιορτές ούτε Χριστούγεννα θα ζήσουμε ξανά» ξέσπασε μέσα στην αίθουσα η μητέρα του αδικοχαμένου 25χρονου ενώ και ο διερμηνέας με δάκρυα στα μάτια ζήτησε λίγο χρόνο να συνέλθει λέγοντας «δεν αισθάνομαι καλά από την στεναχώρια, έχω χάσει κι εγώ παιδί». «Δεν ήμουν καν κοντά» Απολογούμενος ο 2ος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν ήταν καν κοντά στον 25χρονο αλλά μαζί με τον ανήλικο κατηγορούμενο είχαν ακινητοποιήσει τη νεαρή φίλη του Νικόλα. «Συμφωνήσαμε να τα μοιραστούμε με τους συγκατηγορουμένους μου.Εγώ με τον ανήλικο πήγαμε στην κοπέλα και της πήραμε το κινητό.

Ο Πακιστανός είχε αναλάβει τον άνδρα. Όσο έψαχνα την τσάντα της κοπέλας άκουσα τον Πακιστανό να έρχεται και να μου φωνάζει πάμε να φύγουμε, δεν κατάλαβα γιατί ούτε είδα τι έγινε με το νεαρό. Δεν γνωρίζω εάν τον πέταξε στο γκρεμό. Ήταν πιο εύκολο να πάω στη κοπέλα γιατί δεν αντιδρούσε. Ζητάω συγνώμη δεν το πιστεύω ακόμα ότι έγινε αυτό το πράγμα. Ποτέ δεν σχεδίασα κάτι τέτοιο, πήγαμε να κλέψουμε αλλά όχι να σκοτώσουμε. Δεν ξέρω πως έγινε κάτι τέτοιο.Εγώ ήμουν μόνο στο κορίτσι δεν έφτασα ποτέ δίπλα στον άνδρα. Μετά από λίγο ήρθε ο άλλος και μου είπε να φύγουμε» είπε στην απολογία του ο Ιρακινός. «Φανταστείτε τις τραγικές στιγμές που βίωσε ο γιος μου στα τελευταία λεπτά της ζωής του από αυτούς και κυρίως από τον αρχηγό( υπέδειξε τον Ιρακινό) που έχει το θράσος να υψώνει τη φωνή του στο δικαστήριο», είπε η τραγική μητέρα μετά την ολοκλήρωση των απολογιών.

xiromeropress.gr

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις