Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Αυτή είναι η νέα ομάδα κρούσης του Τσίπρα -Σχεδιάζουν κόμμα αλά Κόρμπιν

Με ειλημμένη απόφαση να προσχωρήσουν πλήρως στον ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ως ισότιμοι κι όχι ως «φτωχοί συγγενείς»
συνεδριάζει την Τετάρτη η ΠΓ το κόμματος στην Κουμουνδούρου υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.


Αυτή η επιλογή ουσιαστικά θα συμβάλλει και στην αλλαγή της ανθρωπογεωγραφίας στο επίπεδο της επιτελικής ομάδας. Η άποψη «θα κυβερνήσω με τη γενιά μου» που έχει διατυπώσει στο παρελθόν ο Αλέξης Τσίπρας έχει αρχίσει ήδη να γίνεται πραγματικότητα καθώς πρόσωπα όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Ράνια Σβίγκου, ο Νίκος Παππάς ο Γιώργος Βασιλειάδης κ.α ανέλαβαν ρόλους κλειδιά στην κυβέρνηση.

Τώρα μάλλον ήρθε η ώρα αυτή η νέα γενιά να σηκώσει και το βάρος της ανασυγκρότησης και του μετασχηματισμού του κόμματος σε κόμμα που φιλοδοξεί να εκφράσει συνολικά, τους πολίτες που ανήκουν στον Προοδευτικό χώρο. Ήδη η ’Εφη Αχτσιόγλου ανέλαβε εκπρόσωπος σε μια «καυτή» περίοδο καταλαμβάνοντας και θέση στο Επικρατείας, ενώ κι άλλα πρόσωπα όπως ο Αλέξης Χαρίτσης ή ο Δημήτρης Τζανακόπουλος πέτυχαν την επανεκλογή τους παρά την σημαντική υποχώρηση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος.

Αυτά τα στελέχη μαζί με άλλους όπως ο Γιάννης Ραγκούσης ή ο Νίκος Μπίστης που θα έχουν πλέον λόγο στο σχεδιασμό της στρατηγικής, θα αποτελέσουν την «Προεδρική Φρουρά» πάνω στην οποία θα βασιστεί ο Αλέξης Τσίπρας για να «ανοίξει» το κόμμα.

Τα ερωτήματα ωστόσο στο «δρόμο του μετασχηματισμού» παραμένουν κι έχουν να κάνουν με δύο στοιχεία:

Την στάση των 53+ που δε λένε όχι στο «άνοιγμα» αλλά θέλουν πολύ προσεκτικά βήματα. Την ίδια ώρα όμως εμφανίζονται σημαντικά αποδυναμωμένοι καθώς δεν εξέλεξαν αρκετούς βουλευτές με αποτέλεσμα να έχιε υποχωρήσει όχι μόνο η παρουσία τους αλλά και η επιρροή τους στην εσωτερική συζήτηση.
 Τη στάση παλαιότερων στελεχών όπως οι Βούτσης Σκουρλέτης Φίλης οι ποίοι μπορεί να βρέθηκαν πιο κοντά την τελευταία περίοδο με τους 53, αλλά μάλλον προτιμούν μια σαφή αριστερή ταυτότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

 «Κάντο όπως ο Κόρμπιν»
Την ίδια ώρα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ πιέζουν καθημερινά με δηλώσεις τους προς την κατεύθυνση της μεταβολής του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό κόμμα ικανό να δεχτεί και να διατηρήσει οργανική σχέση με το 31.5% των πολιτών που τον ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, και δεν είναι –κατά την εκτίμησή τους- κόσμος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ παλαιότερα ή του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, αλλα Δημοκρατικοί πολίτες που παλαιότερα εκφράζονταν μέσα από το ΠΑΣΟΚ.

Κάποιοι μάλιστα σημειώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν και εκτόξευσε τα ποσοστά του εντούτοις τα μέλη του παραμένουν σταθερά κοντά στις 30.000 και τώρα ήρθε η στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να απευθυνθεί στον κόσμο και να ζητήσει τη συμμετοχή του στον ΣΥΡΙΖΑ και τις διεργασίες μετασχηματισμού του.

Μόνο τυχαία δε θα πρέπει να θεωρηθεί η σχετικά αναφορά που έκανε ο Α.Κοτσακάς χτες στους Εργατικούς στην Αγγλία και το κύμα εγγραφών εκατοντάδων χιλιάδων μελών που προκάλεσε ο Τζερεμι Κόρμπιν, για να αντιμετωπίσει τις «βαρονίες» στο κόμμα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις