Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΤ για τις φιλοχουντικές απόψεις Λούλη - Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης


Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του ΕΟΤ ανακοίνωσε ο Χαράλαμπος Καρίμαλης με σημερινή επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία
του υπουργείου Τουρισμού, στην οποία καταγγέλλει φιλοχουντικές απόψεις στο υπουργείο φωτογραφίζοντας τον νέο γενικό γραμματέα Κων/νο Λούλη.

Η παραίτηση έρχεται μετά τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» («H χούντα επιστρέφει στον τουρισμό» και «Κυριάκο, πες αλεύρι!»), τα οποία αποκάλυπταν τις ακραίες φιλοχουντικές αναφορές του κ. Λούλη σε βιβλίο του.

Ο κ. Καρίμαλης χαρακτηρίζει την παραίτησή του επιβεβλημένη «καθώς αυτή τη στιγμή, μετά από πολιτική επιλογή της Κυβέρνησής σας, υπάρχει στο Υπουργείο Τουρισμού παρουσία απόψεων φιλικών προς το καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών» και υπογραμμίζει  ότι τέτοιες απόψεις δεν συνάδουν με τις δικές του δημοκρατικές απόψεις και αξίες.

Αναφέρει ότι σκόπευε να παραμείνει στη θέση του (όπου βρισκόταν αμισθί λόγω του τιμητικού της χαρακτήρα) έως τον ορισμό νέου Προέδρου, «όμως μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα η παραίτησή μου καθίσταται αναγκαία, καθώς ο αγώνας κατά της ακροδεξιάς και του φασισμού δεν τελειώνει με τη μη είσοδο του ναζιστικού μορφώματος στη Βουλή των Ελλήνων».

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης
“Αθήνα, 30/7/2019 Προς:
1. τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη Θεοχάρη
2. τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Εμμανουήλ Κόνσολα

Επιστολή Παραίτησης

Αξιότιμε κ. Υπουργέ 
παρακαλώ να αποδεχτείτε την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΕΟΤ. Κρίνω την παραίτησή μου επιβεβλημένη, καθώς αυτή τη στιγμή, μετά από πολιτική επιλογή της Κυβέρνησής σας, υπάρχει στο Υπουργείο Τουρισμού παρουσία απόψεων φιλικών προς το καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Θεωρώ ότι τέτοιες απόψεις δε συνάδουν ούτε με τις δημοκρατικές μου απόψεις και αξίες ούτε με το πνεύμα της τουριστικής ανάπτυξης, που απαιτεί συναινέσεις και συνεργασίες ούτε με τα ιδεώδη του Ελληνικού Τουρισμού, που δεν είναι άλλα από το Φως, το Χαμόγελο και τη Φιλοξενία

Όπως σας είχα ενημερώσει, στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και της ανάγκης για απρόσκοπτη συνέχεια των λειτουργιών του ΕΟΤ, θα παρέμενα στη θέση μου, στην οποία, ειρήσθω εν παρόδω, βρισκόμουν αμισθί λόγω του τιμητικού της χαρακτήρα, θα παρέμενα λοιπόν στη θέση μου, μέχρι τον ορισμό νέου Προέδρου. Όμως μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα η παραίτησή μου καθίσταται αναγκαία, καθώς ο αγώνας κατά της ακροδεξιάς και του φασισμού δεν τελειώνει με τη μη είσοδο του ναζιστικού μορφώματος στη Βουλή των Ελλήνων.

Τα 4 τελευταία χρόνια, ο ΕΟΤ, υλοποιώντας τη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού, πρόβαλε την Ελλάδα σε όλη την υφήλιο, με θεαματικά αποτελέσματα, που αποτυπώθηκαν τόσο στις αφίξεις, όσο και στα έσοδα.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους υπαλλήλους και τα στελέχη του ΕΟΤ καθώς και όλους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε.

Ελπίζω στη γρήγορη αντικατάστασή μου, ώστε να συνεχιστεί ομαλά και απρόσκοπτα η σημαντική προσφορά του ΕΟΤ στον ελληνικό τουρισμό, την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Με εκτίμηση

Χαράλαμπος Καρίμαλης

Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού"


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.