Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Τουρκικό αρματαγωγό στο στενό του Καφηρέα! – Από κοντά Φ/Γ του ΠΝ – Η πρώτη «δύσκολη νύχτα» για το νέο ΥΕΘΑ

Άρχισαν τις πρώτες προκλήσεις οι Τούρκοι επί εποχής Κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Είναι σαφές πως η Άγκυρα θέλει να στείλει μήνυμα προς την Ελληνική πλευρά, ότι θα συνεχίσει την ένταση.


Οι Τούρκοι σε μία από τις συνηθισμένες “επιδείξεις ισχύος και θράσους”, κάνουν “αβλαβή διέλευση”, μ΄ ένα από τα σύγχρονα αρματαγωγά τους, το BAYRAKTAR.

Στις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου και όπως σημειώνει το militaire.gr, το τουρκικό αρματαγωγό έπλεε στο στενό του Καφηρέα με πορεία νότια. Θα περάσει απ΄ ότι φαίνεται ανοιχτά από το Σούνιο.

Το αρματαγωγό που εκτιμάται ότι μεταφέρει Τούρκους ναυτικούς δόκιμους, δεν επέλεξε προφανώς τυχαία την συγκεκριμένη πορεία.

Το αρματαγωγό BAYRAKTAR (L-402) έχει ενταχθεί στον τουρκικό στόλο από το 2017.

Καθελκύστηκε στις 03 Σεπτεμβρίου του 2015, ενώ το δεύτερο πλοίο αυτού του τύπου το LST SANCAKTAR (L-403) καθελκύστηκε την 16 Ιουλίου 2016.

Και τα δύο έχουν ναυπηγηθεί με χρηματοδότηση της τουρκικής τράπεζας ZIRAAT που έχει υποκαταστήματα σε Θράκη και Δωδεκάνησα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις