Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Ξεσπά παίκτης του Masterchef: «Όλα για τα λεφτά και το prestige του επαγγέλματος»

Η δημοσίευση που έκανε στα social media ο Χαράλαμπος Κοτσώνης
Με μία δημοσίευση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, o πρώην παίκτης
του «Masterchef», Χαράλαμπος Κοτσώνης, ξέσπασε γιατί πιστεύει ότι αρκετοί συνάδελφοί του γράφουν στις στολές τους «Σεφ» και όχι «Μάγειρας».

«Καταλάβετε επιτέλους την διαφορά του Μάγειρα από του Σεφ. Τι κόλλημα όλοι στις στολές της κουζίνας, να γράφετε όνομα και τίτλο; Αν δεν είσαι όντως τόσο υψηλά καταρτισμένος, να έχεις την κουζίνα με το κουταλάκι, ένα λόγο πες μου που γράφεις πάνω σου το Σεφ.

Πού να το στηρίξω; Κακή μαγειρική παιδεία; Κακή τηλεοπτική επιρροή; Οι πληστοι είστε για το show. Κακή απομίμηση μαγείρων. Όλα για τα λεφτά και το prestige του επαγγέλματος. Πού είναι ο επαγγελματισμός; Οι μαγειρικές αξίες;



Μετά από την σχολή το να σε απορροφά εάν all inclusive ή ένας σύνδεσμος, δεν σε κάνει μάγειρα. Και για το όνομα του Θεού, εβαρεθηκα να βλέπω διαφημιστικά τύπου "σπούδασε σεφ" ή σπουδές με πιστοποιημένα επαγγέλματα Σεφ, μπλα μπλα Σεφ. Βάλτε τους επίδοξους μάγειρες στις σχολές και κάντε τις σχολές όσο πιο κοντά στο επάγγελμα γίνεται. Να νιώσουν την πίεση και το άγχος. Να κάνουν πάσο και να φτάσουν στα άκρα.


Οι θεωρίες από τις πράξεις δημιουργούν ένα τεράστιο μαγειρικό χάσμα από την σχολή, μέχρι την επαγγελματική κουζίνα που δεν σώζεται. Μάγειρες επιτέλους να καταλάβετε πριν ποζάρετε στις φωτογραφίες ότι ο Σεφ έχει αρχ*δια μπρούτζινα για να ανταπεξέλθει. Όλα στον καιρό τους.


Άλλο ο μάγειρας άλλο ο σεφ. Να ξυπνήσουμε επιτέλους. Σε εμάς βασίζεται πλέον η τουριστική βιομηχανία και πρέπει να είμαστε παρών να την στηρίξουμε σωστά», έγραψε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Κοτσώνης.

xaralampos.jpg


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις