Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Στο «δρόμο» οικογένεια στο Βόλο με ανήλικα παιδιά – Στον προαύλιο χώρο της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου ζουν οι γονείς

22/8/2019
Τον δικό της «Γολγοθά», βιώνει, η οικογένεια της Βασιλικής Μπελιοπούλου και του Κωνσταντίνου Κουλούρη, που από αρχές Αυγούστου βρέθηκαν στο δρόμο
χωρίς τα υπάρχοντά τους, τα οποία είναι στο σπίτι το οποίο νοίκιαζαν και λόγω των πενιχρών οικονομικών δυνατοτήτων της, δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα ενοίκια και τους έγινε έξωση.
Το Ράδιο Ακρόαμα, συναντήθηκε και μίλησε με το ζευγάρι, που τον τελευταίο καιρό μένει στον προαύλιο χώρο στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου.
Η 57χρονη Βασιλική είναι καρδιοπαθής κι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας από το 2002, ενώ λόγω κλονισμού της υγείας της μετά την εξέλιξη αυτή, νοσηλεύτηκε και στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.
Μητέρα πέντε παιδιών τριών ενηλίκων, ενός 39χρονου που ζει στην Κοζάνη, ενός 37χρονου που αυτή την περίοδο δεν εργάζεται, μιας 19χρονης που βρίσκεται για δουλειά στην Σκόπελο και δύο ανήλικων παιδιών, μαθητών, μιας 17χρονης κι ενός 12χρονου, η Βασιλική μαζί με τον 59χρονο σύζυγό της Κωνσταντίνο Κουλούρη, αυτό που ζητάνε είναι μία στέγη για την οικογένειά τους.
Ο κ. Κουλούρης, μέχρι το 2009 εργάζονταν σε ταξί. Μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε, πλέον δεν μπορεί να εργαστεί στο ταξί και κατά καιρούς δούλεψε περιστασιακά σε διάφορες δουλειές. Από τον Οκτώβριο του 2018, απασχολείται ως συμβασιούχος μέσω κοινωφελούς προγράμματος, σε υπηρεσία του Δήμου Βόλου, το οποίο αναμένεται να λήξει κι είναι άγνωστο αν θα δοθεί παράταση.
Τα χρήματα που λαμβάνει η οικογένεια μηνιαίως, δεν φτάνουν για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες και τα φάρμακα της 57χρονης Βασιλικής.
 Το 2015, η οικογένεια νοίκιασε σπίτι στην οδό Γιάννη Δήμου, στο ύψος του Ασύλου και με την επιδότηση ενοικίου και το κοινωνικό μέρισμα, τα μισθώματα καταβλήθηκαν μέχρι το 2017, που ο κ. Κώστας έμεινε άνεργος με αποτέλεσμα, τα χρέη να «φουσκώνουν».
Για το 2018, η οικογένεια δεν κατάφερε να καταβάλλει τα μισθώματα, ενώ ο κ. Κώστας ανέφερε ότι δεν υποβλήθηκε από τον ιδιοκτήτη ηλεκτρονικά το μισθωτήριο συμβόλαιο για να μπορέσει να διεκδικήσει ο ίδιος το επίδομα ενοικίου και να μπορεί να τον εξοφλεί σταδιακά.
Έξωση – Νοσοκομείο
Μετά από επίδοση εγγράφου από δικαστικό επιμελητή η οικογένεια τέλη Ιουλίου, υποχρεώθηκε να φύγει από το σπίτι.
Όπως δηλώνει η κ. Βασιλική «Δεν έχουμε ρούχα, εσώρουχα, τα φάρμακα που χρειάζομαι. Δεν έχουμε τίποτα. Όλα μας τα υπάρχοντα βρίσκονται μέσα στο σπίτι που το κλείδωσαν», ενώ ο κ. Κώστας προσθέτει «Ούτε την ταυτότητά μου δεν έχω πάρει. Μόνο το δίπλωμα. Μας πέταξαν έξω χωρίς να μας δώσουν χρόνο να βρούμε ένα σπίτι».
Η κ. Βασιλική μετά την έξωση, κλονίστηκε η υγειά της και νοσηλεύτηκε στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου.
Η οικογένεια έμεινε για λίγες ημέρες σε ένα αυτοκίνητο φιλικού προσώπου. Τον τελευταίο καιρό, το ζευγάρι μένει στον προαύλιο χώρο της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου Βόλου. Τρεις σακούλες με ρούχα και μια κουβέρτα και σεντόνι που τους έδωσαν άνθρωποι του Νοσοκομείου, είναι τα υπάρχοντά τους.
Εκτός των δύο παιδιών που ο ένας γιος είναι στην Κοζάνη και η μία κόρη στην Σκόπελο, τα άλλα τρία παιδιά κοιμούνται,ο 37χρονος γιος σε φίλους, η 17χρονη σε φίλους ή ακόμη και σε αυτοκίνητο φιλικού προσώπου, ενώ ο 12χρονος γιος της οικογένεια φιλοξενείται σε φιλικό σπίτι στα Λεχώνια.
«Δεν έχουν τα παιδιά μου ρούχα κι εσώρουχα να αλλάξουν» δήλωσε η κ. Βασιλική.
Να σημειωθεί ότι η οικογένεια φρόντιζε στο μπαλκόνι της τρία σκυλιά και κουταβάκια. Τον Μάιο η οικογένεια μετέβη στο Νοσοκομείο, όταν άγνωστοι όπως κατήγγειλε το ζευγάρι, προσπάθησαν να δηλητηριάσουν τα σκυλιά και η οικογένεια πριν το αντιληφθεί ήρθε σε επαφή μαζί τους.
Έρανος – Παρέμβαση Εισαγγελέα
Το ζευγάρι κατήγγειλε ότι έχει πληροφορίες, ότι, μπήκαν άνθρωποι μέσα και το σπίτι ανακατεύτηκε μετά την αποχώρησή τους και ζητά την παρέμβαση Εισαγγελέα και παρουσία του να ανοίξει το σπίτι για να διαπιστωθεί τι έχει γίνει, αλλά και να πάρει η οικογένεια τα πράγματά της.
Επίσης ανέφεραν ότι πληροφορήθηκαν για έρανο που έγινε για να συγκεντρωθούν χρήματα, ωστόσο όπως είπε η κ. Βασιλική «Δεν θέλουμε ελεημοσύνη. Θέλουμε τα πράγματά μας κι μια στέγη για την οικογένειά μας. Ότι χρήματα αν έχουν συγκεντρωθεί κι απ’ όποιον έχουν συγκεντρωθεί, θέλουμε να δοθούν σε Ιδρύματα».
Μετά από επικοινωνία της Προέδρου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου Σοφίας Χάλαρη με το ζευγάρι η οικογένεια έμεινε για δύο βράδια σε δωμάτιο ξενοδοχείου, ωστόσο όπως είπε η κ. Βασιλική «Περίμενα από τον Δήμαρχο Βόλου που είναι κι αυτός πολύτεκνος, να μας καταλάβει και να μας φέρει έστω ένα μπουκάλι νερό. Να βρεθεί μια λύση. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όσους μας στήριξαν και μας στηρίζουν».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις