Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Νάξος: Χελωνάκια Caretta Caretta βρίσκουν το δρόμο τους στα νερά του Αιγαίου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το απόγευμα της Κυριακής 11 Αυγούστου μέλη του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου ενημερώθηκαν από κατοίκους του παραλιακού οικισμού της
Μουτσούνας, ότι στην παραλία δίπλα στο λιμάνι γεννήθηκαν χελωνάκια Caretta Caretta. Μέλη του συλλόγου έσπευσαν άμεσα στο σημείο περιέφραξαν και διαμόρφωσαν το χώρο, ώστε η πορεία των μικρών να είναι ασφαλής και ευκολότερη και παρέμειναν επί ώρες για να βεβαιωθούν ότι δεν θα προέκυπτε οτιδήποτε και πως τα νεογέννητα Caretta Caretta θα ξεκινούσαν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου χωρίς κάποιο εμπόδιο...

Μείναμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην παραλία της Μουτσούνας, λένε μέλη του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, όπου 29 ακόμη χελωνάκια κατευθύνθηκαν στη θάλασσα.



Όπως δε επισημαίνουν,  η επιτυχία της συγκεκριμένης φωλιάς είναι ένα μικρό θαύμα, καθώς η χελώνα γέννησε πολύ κοντά σε τοίχο σπιτιού και κάτω από υδρορροή.

Δείτε το βίντεο με την επιτυχημένη είσοδο μιας νεογέννητης Caretta Caretta στη θάλασσα


ΠΗΓΗ


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις