Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Γρίφος η πορεία του ιρανικού τάνκερ, προειδοποιούν την Αθήνα οι ΗΠΑ

Δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής αίτημα ελλιμενισμού του πλοίου στο λιμάνι της Καλαμάτας

Την ώρα που η Ουάσινγκτον χτυπά καμπανάκι στην Αθήνα ότι οποιαδήποτε βοήθεια προς το ιρανικό τάνκερ θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παροχή υλικής
υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση, διπλωματικές πηγές της χώρας μας αναφέρουν πως το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά το ζήτημα που έχει προκύψει με το δεξαμενόπλοιο συμφερόντων.
Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως σημειώνουν, δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής αίτημα ελλιμενισμού του πλοίου στο λιμάνι της Καλαμάτας ή σε άλλο λιμάνι της χώρας μας, όπως και οποιοδήποτε, άλλης φύσης, αίτημα προς τις ελληνικές αρχές.
Το υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, βρίσκεται σε επικοινωνία διά της διπλωματικής οδού με την αμερικανική πλευρά, της οποίας οι θέσεις άλλωστε για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι γνωστές και έχουν κοινοποιηθεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλα τα κράτη και λιμένες της Μεσογείου.
Νωρίτερα σήμερα, όπως μετέδωσε το ρωσικό Sputnik αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών προειδοποίησε την Αθήνα ότι οποιαδήποτε βοήθεια προς το τάνκερ θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση.
«Δεν υπάρχει επίσημο αίτημα για την κατάπλευσή του. Θα το διαχειριστούμε σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών» είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.
«Λυπηρό» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο το γεγονός ότι το ιρανικό δεξαμενόπλοιο έλαβε άδεια να αποπλεύσει. «Είναι πολύ λυπηρό», απάντησε ο Πομπέο ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News για την απόφαση αυτή των αρχών της περιοχής της Βρετανίας, στενού συμμάχου της Ουάσινγκτον.
Τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας βρίσκονται σε επιφυλακή μετά την είδηση του Reuters ότι το ιρανικό Grace 1, που τώρα ονομάζεται Adrian Darya 1, κατευθύνεται προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα προς το λιμάνι της Καλαμάτας.
Η πώληση του πετρελαίου που μεταφέρει το ιρανικό τάνκερ θα συνέβαλλε, όπως ανέφερε ο Πομπέο, στο να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες «σπέρνουν τον τρόμο και την καταστροφή και σκοτώνουν Αμερικανούς σε όλο τον κόσμο».
Το Γιβραλτάρ ανακοίνωσε την Κυριακή πως δεν μπορεί να συμμορφωθεί με το αίτημα αυτό επειδή δεσμεύεται από τη νομοθεσία της ΕΕ.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις