Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Πλήρωμα και επιβάτες καθησυχάζουν ένα 4χρονο αγόρι με αυτισμό εν ώρα πτήσης!

Η ανθρωπιά υπάρχει ακόμα όταν διαβάζεις τέτοιες ειδήσεις! Ένα ολόκληρο πλήρωμα καθώς και οι επιβάτες μιας πτήσης καθησυχάζουν ένα τετράχρονο
αγόρι με αυτισμό! Διαβάστε ακόμα: «Είμαι μάνα του Γιάννη, είναι αυτιστικός...Και αυτή είναι η ζωή μας»

Ο Μπράισεν είναι ένα αγοράκι τεσσάρων ετών με αυτισμό που συνήθως του αρέσει να πετάει. Σε μια πτήση της United Airlines από το Σαν Ντιέγκο στο Χιούστον, όμως, έπαθε κρίση. Τότε το πλήρωμα του αεροπλάνου, αλλά και οι επιβάτες προσπάθησαν όλοι μαζί να τον βοηθήσουν.

Λίγο πριν την απογείωση ο Μπράισεν έβγαλε τη ζώνη του καθίσματος, λέγοντας ότι ήθελε να κάτσει στο πάτωμα.

Αυτισμός πτήση
«Ήταν αδύνατο να τον συγκρατήσουμε. Αντιστεκόταν τόσο σε μένα, όσο και στον πατέρα του. Μας ήταν δύσκολο να τον επαναφέρουμε στην καρέκλα του και να του βάλουμε ξανά τη ζώνη. Άρχισε να κλωτσάει, να φωνάζει και να χτυπάει. Τότε ήταν που ήρθε μια αεροσυνοδός και μας είπε ότι το αεροπλάνο δεν θα μπορούσε να απογειωθεί, μέχρι το παιδί να καθίσει στη θέση του», ανέφερε η μητέρα.

Όταν της εξήγησε ότι το παιδί έχει αυτισμό και ότι χρειάζεται ένα λεπτό για να το συνεφέρει, η αεροσυνοδός έφυγε. Επέστρεψε στη συνέχεια μαζί με δύο ακόμα αεροσυνοδούς, οι οποίες τη ρώτησαν πώς μπορούσαν να βοηθήσουν.

Τότε, σύμφωνα με τη μητέρα, ανέλαβαν αμέσως δράση: Πρώτα άφησαν τον Μπράισεν να καθίσει στην αγκαλιά της για την απογείωση, ενώ την ίδια ώρα τον κρατούσε και ο πατέρας του. Μόλις έσβησε η ένδειξη για τις ζώνες ασφαλείας, η μητέρα άφησε κάτω το παιδί, γιατί ούρλιαζε και της επιτίθετο.

Το πλήρωμα τον άφησε να κάτσει στο πάτωμα, δίπλα τους. «Όταν είναι σε υπερδιέγερση, ο κραδασμός τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα», λέει η Γκάμπριελ. Κάποια στιγμή, το παιδί κλώτσησε μια επιβάτιδα που καθόταν απέναντι, μία αεροσυνοδό, η οποία ήταν εκτός υπηρεσίας σε εκείνη την πτήση, με την μητέρα να εξηγεί ότι ήταν πολύ καλή και τους έλεγε ότι δεν πειράζει, εάν το αγόρι κλωτσούσε τα πόδια της.

Τότε το αγόρι πήγε στην πρώτη θέση και άρχισε να κλωτσάει το κάθισμα ενός άντρα. «Ο Μπράισεν φαινόταν χαρούμενος εκεί και δεν θέλαμε να τον μετακινήσουμε. Είπα στον άντρα ότι λυπάμαι, και μου απάντησε ότι δεν τον πειράζει. Συστήθηκε στον Μπράισεν και έκαναν 'hi 5'», είπε η μητέρα και συνέχισε:

«Όλοι στην πρώτη θέση ήταν ευγενικοί μαζί του τον ρωτούσαν το όνομά του, του έδειχναν φωτογραφίες από τα κινητά τους και τον άφηναν να κάτσει όπου ήθελε. Οι αεροσυνοδοί μας ρωτούσαν συνέχεια αν χρειαζόμασταν τίποτα, φροντίζοντας όλους μας».


Λίγο προτού χωριστούν, η εκτός υπηρεσίας αεροσυνοδός έδωσε στην μητέρα ένα σημείωμα στο οποίο εξέφραζε τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και επαινούσε τη μητέρα για τη δύναμή της.

Η Gabriel ανέβασε το σημείωμα στο Facebook μαζί με μια φωτογραφία του Μπράισεν από την πτήση και ένα ευχαριστώ στην εταιρεία, στο οποίο η United απάντησε αμέσως, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ανυπομονούν να ξαναδούν τον Μπράισεν σε κάποια πτήση τους.

Η μητέρα δηλώνει ευγνώμων για την καλοσύνη που δέχτηκε, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά οι άνθρωποι έδειξαν μεγάλη κατανόηση και βοήθεια για τον αυτισμό του γιου της, κάτι που όπως είπε της δίνει ελπίδα για το μέλλον.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις