Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Μεγάλη φωτιά στη Λέρο - Εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε παραλία (φωτό)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη περιοχή Μερικιά Λακκίου, στη Λέρο, και κατακαίει το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού με συνέπεια να εγκλβωβιστούν πολίτες σε παραλία.


Συγκεκριμένα, από τη φωτιά έχει κλείσει ο δρόμος προς την παραλία της περιοχής με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στην παραλία 50-60 πολίτες, που παραμένουν απόλυτα ψύχραιμοι, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης.

Στη Λέρο δεν υπάρχει πυροσβεστικό κλιμάκιο, παρά μόνο ένας εποχικός πυροσβέστης που έσπευσε μαζί με υπαλλήλους του δήμου και υδροφόρες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.


Προς το νησί κινείται οκταμελές πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ, που μεταβαίνει με ελικόπτερο Super Puma από την Αθήνα, κι ένα ελικόπτερο από τη Σάμο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική άμεσα κινητοποιήθηκαν 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ και 1 Ε/Π. Συνδράμουν 3 υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lerosnews, δόθηκε εντολή εκκένωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.



Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λακκί της Λέρου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ και 1 Ε/Π. Συνδράμουν 3 υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις