Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Απαλλαγείτε από τις αλλεργίες σας φυσικά και χωρίς φάρμακα! Δείτε εδώ πώς θα το πετύχετε!

Κάθε άνοιξη και φθινόπωρο ταλαιπωρείστε από αλλεργίες και δεν θέλετε να παίρνετε φάρμακα; Υπάρχει φυσική λύση που θα σας κάνει να χαλαρώσετε!

Πολλοί από εμάς στρεφόμαστε στις απλές, σπιτικές λύσεις χωρίς δεύτερη σκέψη όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα απλό πρόβλημα υγείας: ζεστή κοτόσουπα για το κρυολόγημα, ένα ζεστό μπάνιο για το συνάχι, γαργάρες με χαμομήλι για τον πονόλαιμο.
 

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να καταφύγετε σε ένα ρινικό αποσυμφορητικό σπρέυ για να ανακουφιστείτε από τη συμφόρηση που προκαλεί η αλλεργική ρινίτιδα, δοκιμάστε να κάνετε ρινοπλύσεις με φυσιολογικό ορό, ή αλατόνερο. Μπορείτε να επαναλάβετε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Αλλεργίες φάρμακα
Διατροφή
Επιλέγοντας συγκεκριμένες τροφές, μπορείτε να προλάβετε αρκετά από τα δυσάρεστα συμπτώματα της αλλεργίας.
Προβιοτικά: οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση τροφών που περιέχουν προβιοτικά (ζωντανούς μικροργανισμούς, όπως ωφέλιμα βακτήρια που περιέχονται σε τροφές όπως το γιαούρτι και ειδικά παρασκευασμένα ροφήματα) μπορεί να αλλάξει την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στην αλλεργική ρινίτιδα, κάνοντας τη συμπτωματολογία της πιο ήπια.
Εσπεριδοειδή: οι επιστήμονες πρόσφατα ανακάλυψαν ότι τα μανταρίνια περιέχουν σημαντικές ποσότητες συνεφρίνης, ένα φυσικό προϊόν που καταπραΰνει τα συμπτώματα της αλλεργίας.
Δοκιμασμένες συνταγές
Καμιά φορά, η μαμά ξέρει καλύτερα. Ο ατμός, είτε μετά από ένα καυτό μπάνιο είτε από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, μπορεί να κάνει θαύματα σε μια βουλωμένη αλλεργική μύτη.
Εάν εμφανίσετε κνίδωση, προσέξτε! Τα αντισταμινικά παραμένουν το σημαντικότερο φάρμακο για την καταπολέμησή της, ωστόσο, η αποφυγή ζεστών χώρων και καυτών λουτρών, μπορεί να βοηθήσει.
Όσον αφορά τις αλλεργίες που προσβάλουν το δέρμα, όπως είναι το έκζεμα, αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι η φροντίδα του δέρματος. Η ξηρή, ερεθισμένη επιδερμίδα πρέπει να ενυδατώνεται σωστά με ήπιες, αντιαλλεργικές καλλυντικές κρέμες.
Η καλύτερη θεραπεία για τους πονοκεφάλους που σχετίζονται με τις αλλεργίες είναι η πρόληψή τους. Αποφύγετε ουσίες που τους πυροδοτούν, όπως είναι η σοκολάτα, η καφεΐνη, το αλκοόλ, η μέντα.
Χαλάρωση
Έχετε σκεφτεί ότι μπορείτε να καταπολεμήσετε τις αλλεργίες κάνοντας γιόγκα, διαλογισμό, ή απλά αφιερώνοντας λίγο χρόνο στον εαυτό σας; Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το στρες επιδεινώνει τα συμπτώματα της αλλεργίας, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της έξαρσης, αλλά και σε διαστήματα ηρεμίας. Η χαλάρωση δεν είναι ό,τι πιο εύκολο όταν τρέχει η μύτη σας και φτερνίζεστε, αλλά σκεφτείτε ότι το είπε ο γιατρός σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις