Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟΎΡΤΑ ΜΠΛΑΚ-ΦΌΡΕΣΤ (BLACK FOREST)

Υλικά για μια τούρτα 12 κομματιών
3 παντεσπάνι σοκολάτας
2 κονσέρβες φυτική σαντιγί

1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
3 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
2 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
1 κάψουλα άρωμα βανίλια
2 κονσέρβες βύσσινο κομπόστα σε σιρόπι
1 ποτήρι απ'το σιρόπι της κονσέρβας μαζί με 2 κουτ.σ. βότκα για το σιρόπι (δεν χρειάζεται βράσιμο)
νιφάδες σοκολάτας για το ντεκόρ

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τις φυτικές σαντιγί να αποκτήσουν όγκο. Έπειτα ρίχνουμε το ζαχαρούχο να ενσωματωθεί και να γίνουν κρέμα. Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μπολ.
Στο ένα μπολ ρίχνουμε τη βανίλια να πάρει η σαντιγί άρωμα και στο άλλο μπολ προσθέτουμε το κακάο μαζί με την άχνη να γίνει το μείγμα σοκολατένιο. Εάν γίνει πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε 1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα ώστε να γίνει πιο κρεμώδης η σύσταση.
Βάζουμε τα 2 μείγματα στο ψυγείο να σταθούν για 2 ώρες.
Στην πιατέλα μας τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι και το ραντίζουμε με μια ποσότητα σιροπιού. Απλώνουμε μια δόση σοκολατένιας κρέμας, σκορπάμε μερικά βύσσινα κι έπειτα από πάνω τους λίγη απ' τη λευκή κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο παντεσπάνι
Τέλος καλύπτουμε με το τελευταίο παντεσπάνι και με όση ποσότητα απ'τις κρέμες μας απέμεινε καλύπτουμε τα πλαιανά και την επιφάνεια της τούρτας. Ιδανικά διακοσμούμε με τη βοήθεια κορνέ.
Στολίζουμε την τούρτα μας με λίγα βυσσινάκια και με τις νιφάδες σοκολάτας. Με προσοχή στρώνουμε τις κρέμες στο πλάι ομοιόμορφα με τη βοήθεια σπάτουλας και κολλάμε νιφάδες προσεχτικά με την παλάμη μας.
Παγώνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια νύχτα πριν το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.