Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Δήλωση «βόμβα» Παπαγγελόπουλου στο CNN Greece: Κατασκευασμένες αθλιότητες

Λίγο μετά την διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση της Novartis, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έκανε μία δήλωση στο CNN Greece που θα συζητηθεί


Αθλιότητες χαρακτηρίζει τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα εναντίον του για την υπόθεση της Novartis ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε αποκλειστική δήλωση στο CNN Greece.

Ο πρώην υπουργός αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης, καθώς φέρονται να έχουν κατονομαστεί από τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Δημήτρη Αβραμόπουλο ως τα πολιτικά πρόσωπα που μεθόδευσαν την σκευωρία της Novartis -όπως την χαρακτηρίζουν στη Νέα Δημοκρατία- για να πλήξουν πολιτικά τους αντιπάλους τους.
«Όλα αυτά είναι αθλιότητες που χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές και τους εκτελεστές της» λέει στο CNN Greece o κ. Παπαγγελόπουλος.
Με τη δήλωσή του αυτή, ο πρώην υπουργός δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί από την Τετάρτη και μετά –όταν, δηλαδή, ανοίξει ο φάκελος στη Βουλή και παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία- ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξει να αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Γρίφος» για δυνατούς λύτες

Την ίδια ώρα, στο κυβερνητικό στρατόπεδο φαίνεται ότι η υπόθεση της Novartis εξελίσσεται σε «γρίφο» για δυνατούς λύτες.
Και αυτό γιατί η κυβέρνηση πρέπει κινηθεί με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε αφενός να μη δώσει την εντύπωση ότι δεν θέλει να γίνει εξεταστική ή προανακριτική και αφετέρου να μην κάνει «ήρωα» τον Αλέξη Τσίπρα που θα εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση. Η απόφαση για τις επόμενες κινήσεις αναμένεται να ληφθεί την Τετάρτη.
Ο σφραγισμένος φάκελος της Δικαιοσύνης έχει φτάσει ήδη στη Βουλή και είναι καλά φρουρούμενος, μέχρι η Ολομέλεια να τον ανοίξει για την ενημέρωση των κομμάτων και των βουλευτών.
Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου μετρούν τα θετικά και τα αρνητικά.
Τι θα γίνει, δηλαδή, στην περίπτωση που η έρευνα θέσει στο επίκεντρο (μετά τις αναφορές Σαμαρά, Αβραμόπουλου και Βενιζέλου) στον Άρειο Πάγο, τους κ.κ. Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο;
Και πώς θα κινηθούν για να μην δώσουν τη δυνατότητα στον πρώην πρωθυπουργό να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση τον διώκει ποινικά εκτός από πολιτικά;
novartis.jpg

Σενάρια και συζητήσεις για τα πρόσωπα

Τα σενάρια για το τι θα γίνει δίνουν και παίρνουν. Μάλιστα, ορισμένοι που γνωρίζουν την ποινική διαδικασία και είναι συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να τον «ηρωοποιήσει» και για αυτό μπορεί να κινηθεί διαφορετικά ακόμη και σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα.
Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος πάντως αποφεύγουν να κρίνουν τι θα γίνει στη μία ή την άλλη περίπτωση. «Αφού δεν έχουμε ιδέα τι αναφέρει η δικογραφία που έχει φτάσει στη Βουλή και θα πληροφορηθούμε την Τετάρτη, δεν μπορούμε να πούμε απολύτως τίποτα. Όλα θα κριθούν από το τι θα αναφέρει ο φάκελος» έλεγαν στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Μάλιστα, υπενθύμιζαν ότι βασική αντίληψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως «δεν θέλει ο ίδιος να ταυτίζεται η νομοθετική με την εκτελεστική εξουσία».
Έτσι, παραμένει ανοικτό αν τελικά για την έρευνα της υπόθεσης θα κατατεθεί αίτημα για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή και για ποιους.
Ως προς τον χρόνο συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί στις αρχές Οκτωβρίου μετά την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Τα στοιχεία θα δείξουν τον δρόμο

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν θα υπάρξει σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής για το αν η υπόθεση της Novartis μεθοδεύτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για την πολιτική εξόντωση των αντιπάλων της.
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.
Για τον τρόπο που θα κινηθεί, πάντως, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι: «Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι υπάρχει διεθνώς σκάνδαλο όσον αφορά τα φάρμακα, αλλά η δίωξη πολιτικών έγινε μόνο στην Ελλάδα και αποσκοπούσε σε πολιτικά κέρδη».
Αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα συμπλήρωσε ότι: «Για τον πρώην πρωθυπουργό θα δούμε με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας. Και αυτό θα το δουν οι βουλευτές. Επαναλαμβάνω είναι θέμα της Βουλής. Φυσικά, είναι κυβερνητική η πλειοψηφία και θα λάβουμε μια συντεταγμένη θέση, αλλά πρώτα να δούμε το περιεχόμενο».
423730.jpg
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας σημείωσε παράλληλα ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή σε σφραγισμένο φάκελο.
«Και η Βουλή θα δει, θα κρίνει και θα αποφασίσει. Πρώτα περιμένουμε να δούμε το περιεχόμενο. Είναι θέμα, όμως, των επόμενων ημερών. Δεν χρειάζεται "προκαλώ να κάνουμε εξεταστικές". Αυτό που χρειάζεται είναι να δούμε τι συνέβη» είπε, και συνέχισε: «Έγινε μια προσπάθεια ένα οικονομικό σκάνδαλο να μετατραπεί σε πολιτικό σκάνδαλο μόνο στην Ελλάδα. Απεδείχθη, από την πορεία που είχαμε τον προηγούμενο χρόνο, ότι τέτοιο σκάνδαλο δεν υπήρχε. Αυτό που εξετάζεται τώρα είναι εάν υπήρχε σκευωρία, με στόχο κάποια ονόματα, μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργοί, Ευρωπαίος επίτροπος, διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, να κρεμαστούν στα μανταλάκια ως άνθρωποι οι οποίοι είχαν εμπλοκή σε αυτό το σκάνδαλο».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την Novartis εφόσον, όπως είπε, το αποφασίσει η ελληνική βουλή.
«Είναι θέμα της Βουλής γιατί η Κυβέρνηση δεν έχει τέτοια συνταγματική αρμοδιότητα» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση η υπόθεση να μην διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε βάρος πολιτικών προσώπων».
Πηγή: Cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις