Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

Φρίκη: Εντοπίστηκαν 29 πτώματα σε 100 πλαστικές σακούλες

Βασιλική Δελημήτρου
Έναν ακόμη ομαδικό τάφο εντόπισαν οι μεξικανικές αρχές στην πολιτεία Χαλίσκο.

Συγκεκριμένα, οι αρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη (18/09) ότι εντόπισαν 29 πτώματα μέσα σε περισσότερες από 100 πλαστικές σακούλες, οι οποίες ήταν πεταμένες σε έναν μυστικό τάφο στην πολιτεία Χαλίσκο.

Δύο από τα θύματα ήταν γυναίκες και τουλάχιστον τέσσερα από αυτά είχαν ποινικό μητρώο, επεσήμαναν οι αρχές, χωρίς όμως να διευκρινίσει τα εγκλήματα τα οποία είχαν διαπράξει.
Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς συνεχίζεται η έρευνα, σύμφωνα με πηγές από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.
Ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας Χαλίσκο Χεράρντο Σολίς δήλωσε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι μετά τον εντοπισμό των πτωμάτων στην πόλη Σαποπάν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, οι ερευνητές έχουν μετρήσει 13 πτώματα των οποίων βρήκαν όλα τα μέλη, και 16 από τα οποία λείπουν κάποια.
Οι ανθρωποκτονίες στο Μεξικό έφτασαν σε αριθμό ρεκόρ το πρώτο μισό του 2019, με τη χώρα να φαίνεται πως θα ξεπεράσει φέτος το ρεκόρ των 29.111 φόνων που είχαν καταγραφεί το 2018.
Τα καρτέλ του Μεξικό συχνά απαγάγουν και δολοφονούν τους αντιπάλους τους, πολλούς από τους οποίους θάβουν σε μυστικούς τάφους που είναι διάσπαρτοι σε όλη τη χώρα.
Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει αν ο ομαδικός τάφος συνδέεται με τη βία των καρτέλ ναρκωτικών, αν και στην πολιτεία Χαλίσκο έχουν την έδρα τους πολλά, ανάμεσά τους και το πιο διαβόητο του Μεξικού.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις