Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της συζήτησης Τραμπ - Ζελένσκι

Βασιλική Δελημήτρου
Λεπτομέρειες σχετικά με το τηλεφώνημα της 25ης Ιουλίου μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και του Ουκρανού ομολόγου του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δίνονται στη δημοσιότητα. 

Ο Τραμπ φέρεται ότι άσκησε πιέσεις στον Ζελένσκι να ξεκινήσει το Κίεβο έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν, του δεύτερου γιου του Δημοκρατικού πολιτικού, ο οποίος εργαζόταν από το 2014 για έναν ουκρανικό όμιλο φυσικού αερίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε παραδεχθεί ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι ανέφερε το όνομα του βασικού πολιτικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, τον οποίο μαζί με τον γιο του, επιχειρεί να εμπλέξει σε υπόθεση διαφθοράς στην Ουκρανία.

Ωστόσο, αρνείται ότι ανέστειλε την καταβολή στρατιωτικής βοήθειας -ύψους σχεδόν 400 εκατομμυρίων δολαρίων- στην Ουκρανία,προκειμένου να πιέσει τον Ζελένσκι να ξεκινήσει μια έρευνα που θα ζημίωνε τον Μπάιντεν, το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Την Τρίτη (24/09), ο Τραμπ δήλωσε ότι ενέκρινε να κυκλοφορήσει η απομαγνητοφώνηση της τηλεφωνικής συνομιλίας, δηλώνοντας ότι «δεν είχε κάτι μεμπτό».

Υπενθυμίζεται ότι αργά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (24/09), η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, ανακοίνωσε ότι στηρίζει τη διενέργεια επίσημης έρευνας για παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, για την υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις