Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Κοτόπουλο με Μανιτάρια, Γιαούρτι και Πουρέ Πατάτας με Grana Padano

Η αγάπη μου για το τυρί είναι πασιφανής και δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς το αγαπημένο μου τρόφιμο, ένα από τα εξαιρετικά
αγαπημένα μου τυριά είναι η Grana Padano DOP ένα τυρί που δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μου αλλά και τα μαγειρέματά μου, και να η απόδειξη, το ωραιότερο κοτόπουλο που έφαγες ποτέ με μανιτάρια, γιαούρτι και πουρέ πατάτας.

Όπως θα δεις και στο τέλος του βίντεο θα θες πραγματικά να “βουτήξεις” στην οθόνη άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός μου να μπορέσω να σου μεταδώσω μέσα από την εικόνα την γεύση.

Αυτό το φαγητό είναι ονειρικό και ελαφρύ, ενώ εύκολα μπορεί αν γίνει ένα εξαίσιο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι ή για τις γιορτινές περιστάσεις που έρχονται, η πρότασή μου είναι με κοτόπουλο αλλά του ταιριάζει το ίδιο η γαλοπούλα και το μοσχάρι, η πλούσια σάλτσα είναι πράγματι λαχταριστή!

Όμως σ΄αυτή τη συνταγή όλα γίνονται ακόμη πιο νόστιμα και θρεπτικά χάρη στη Grana Padano DOP, ειδικά αν αναζητάς μια συνταγή για ελαφρύ πουρέ πατάτας, όπως αυτό μόνο με πατάτες και Grana Padano DOP, που έχει πλούσια γεύση τυριού!



Σίγουρα αναρωτιέσαι πως μπορούν μερικές πατάτες και ένα τυρί να «φτιάξουν» ένα υπέροχο πουρέ μάλλον δεν ξέρεις λοιπόν αρκέτα για ένα από τα πιο περίφημα τυριά στον κόσμο την Grana Padano DOP ένα τυρί που εκτός από τη γεύση αναγνωρίζεται επίσημα και για τη θρεπτική της αξία.

Η ιστορία ξεκινά πριν από ένα αιώνα, περίπου, όπου πρωτοπαράχθηκε η πεντανόστιμη Grana Padano, το πρώτο σκληρό τυρί με κοκκώδη υφή (grana), αργής ωρίμανσης και με διάρκεια ζωής εως 2 έτη, ανάλογα με την ωρίμανση αποκτά και την χαρακτηριστική του γεύση.

Φτιαγμένη από αγελαδινό γάλα, ταιριαστή σε κάθε συνταγή, όμως εγώ τη λατρεύω ακόμη και ετσι απλά να «σπάει» στο στόμα
Οι θρεπτικές της ιδιότητες είναι ιδιαίτερες και ξεχωριστές, η Grana Padano DOP ήταν από τις πρώτες τροφές που μου σύστησε ο παιδίατρος για την Υβόννη και πλέον η καθημερινή της απόλαυση.

Στις γιορτές δώσε στις σαλάτες, στα ζυμαρικά, στα πλατώ τυριών ή όπου άλλου θέλεις αυτή την πλούσια παραδοσιακή umami γεύση της Grana Padano DOP ενώ αν θέλεις μια πραγματικά μοναδική, νόστιμη και ταυτόχρονα comfort συνταγή για όσους αγαπάς στο γιορτινό σου τραπέζι απλά πάτα play στο βίντεο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα

Υλικά
–500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο ή γαλοπούλα
–250 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα
–1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
–2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
–200 ml. ζεστό ζωμό κοτόπουλο
–150 γρ. γιαούρτι πλήρες
–100 γρ. Grana Padano DOP
–1 κλωναράκι φασκόμηλο
–1000 γρ. βρασμένες πατάτες
–½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
–50 ml. ελαιόλαδο
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Θαλασσινό Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

1
Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το φασκόμηλο, πασπαλίζουμε με πτην πάπρικα και μόλις θωρακιστεί προσθέτουμε τα μανιτάρια.

2
Προσθέτουμε την σάλτσα Worcestershire, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε και λίγο πριν αποσύρουμε προσθέτουμε το γιαούρτι και 2 κουταλιές Grana Padano DOP.

3
Σπάμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο για πουρέ, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 80 γρ. Grana Padano, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό και flakes Grana Padano DOP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις