Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στην πλατεία Εξαρχείων

Οι εργασίες στην πλατεία Εξαρχείων ξεκίνησαν από τον καθαρισμό του χώρου, ενώ αναμένεται να αντικατασταθούν κατεστραμμένα παγκάκια και σπασμένα πλακάκια.

Από νωρίς το πρωί μπουλντόζες έχουν κατακλύσει την πλατεία Εξαρχείων.


Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι προβαίνουν σε φυτεύσεις και συντήρηση του υπάρχοντος πρασίνου, αντικαθιστούν λάμπες στις κολώνες, επισκευάζουν ηλεκτρολογικές βλάβες και αντικαθιστούν τα σπασμένα και φθαρμένα πλακάκια στο διάζωμα της πλατείας. Επίσης, βάφουν τα παγκάκια και τους στύλους.


Video Player
00:00
00:32
Ακόμη, η πλατεία πλύθηκε με νερό και ειδικό υγρό σε όλη την έκτασή της και αφαιρέθηκαν κάποια μεγάλα αντικείμενα που υπήρχαν εδώ και καιρό εγκαταλειμμένα εκεί. Τέλος, καθαρίστηκε και συντηρήθηκε το άγαλμα που υπάρχει στο σημείο.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)
Σε ανακοίνωση του δήμου υπογραμμίζονται όσα επανειλημμένα έχει δηλώσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ότι αυτές οι παρεμβάσεις, τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στις γειτονιές της, για καθαριότητα, εμπλουτισμό του πρασίνου, περισσότερο φωτισμό και ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Αθηναίων θα συνεχισθούν και έχουν πλέον «μόνιμο χαρακτήρα».
Video Player
00:00
00:10

    

Εκτός της πλατείας Εξαρχείων το κοντέινερ των αντιεξουσιαστών

Νέα επιχείρηση στα Εξάρχεια πραγματοποιεί από την  ΕΛ.ΑΣ. την Παρασκευή με σκοπό την απομάκρυνση του «διάσημου» κοντέινερ.
Άνδρες της ελληνικής αστυνομίας με τη συνδρομή γερανού το απομάκρυναν καθώς τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείτο από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Η απομάκρυνσή του έγινε με τη χρήση γερανού, συνοδεία πολλών αστυνομικών.
Το κοντέινερ είχε στηθεί τον Απρίλη του 2017 με στόχο να αποτελέσει ένα «πολιτικό περίπτερο» από ομάδες που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις σκούπα

Εκκένωση κτιρίου που βρισκόταν υπό κατάληψη στη Νεάπολη Εξαρχείων -στη συμβολή των οδών Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά,- επιχείρησε η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζοντας τη δράση της για αλλαγή σκηνικού στα Εξάρχεια.
Εντός του κτιρίου, στο οποίο παλαιότερα στεγαζόταν το 5ο Λύκειο Αθηνών, διέμεναν συνολικά 138 μετανάστες και πρόσφυγες.
Τα άτομα αυτά μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε δομές φιλοξενίας.

Εξάρθρωση σπείρας για διακίνηση ναρκωτικών

Ειδική επιχείρηση για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής η Ελληνική Αστυνομία, στην περιοχή των Εξαρχείων.
Η δράση της αστυνομίας έλαβε χώρα μάλιστα, με τη συνδρομή της Δίωξης Ναρκωτικών και της ΟΠΚΕ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, συνολικά προσήχθησαν 11 άτομα, εκ των οποίων τα δύο συνελήφθησαν με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και χάπια «ECSTASY».
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
IN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις