Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019

Ναρκωτικά στα σχολεία: Ανήλικος dealer λέει ότι Βγάζει έως και 1.000 € τη μέρα

Σε δεκάδες προσαγωγές έχει προχωρήσει η δίωξη ναρκωτικών μετά από επιχειρήσεις έξω από σχολεία.
Τα κυκλώματα όμως έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους παντού και μετατρέπουν σε βαποράκια άτομα υπεράνω υποψίας μικρά παιδιά. 

Ανήλικος dealer μιλά και  η μαρτυρία του σοκάρει.

«Από 12 χρονών είμαι που κάνω τέτοιες δουλειές. Μπορεί να δώσουμε και κοκαΐνη, χαπάκια ecstasy, τριπάκια» λέει μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ανήλικος dealer για τα ναρκωτικά που διακινούν σε σχολεία. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

«Έρχονται εδώ τα παιδιά, βλέπουν ποιοι είμαστε, τους κλείνουμε το μάτι. Μας ζητάνε τάλιρο, που δεν τους δίνουμε και το καλύτερο με τάλιρο, κι έχουμε και το 10ρικο που μπορείς να βρεις skunk και amnesia» περιγράφει ο 14χρονος dealer στην κάμερα του Star. 
«Δίνω 800-850 ευρώ και παίρνω ένα κιλό. Μία φορά είχα βγάλει 1.000 ευρώ σε μία ημέρα. Ένας καλός μήνας πάει μέχρι και 10.000 ευρώ» λέει για τα λεφτά που βγάζει.
«Τα κρύβουμε εκεί μέσα, στα τζάμια ή βάζουμε τα σακουλάκια και βάζουμε φύλλα από πάνω» λέει για το πώς καταφέρνουν να περάσουν τα ναρκωτικά μέσα στα σχολεία.
«Για την κοκαΐνη μου στέλνουν: “την πέτρα που βρήκαμε την έχεις ακόμα;”» λέει, εξηγώντας ότι χρησιμοποιούν κωδικούς για να συνεννοούνται μεταξύ τους.

Αmnesia... το κοκτέιλ ναρκωτικών

To amnesia είναι κοκτέιλ ναρκωτικών. Έχει κάνναβη και ηρωίνη. Μπορεί ακόμη και να παραλύσει τα ανήλικα θύματα. Ο μικρός dealer ήταν πρώην χρήστης. Έχει κάνει κοκαΐνη στα 13 του. Είναι και αυτός θύμα των κυκλωμάτων που για να γλιτώσουν από την αστυνομία στρατολογούν αυτά τα παιδιά. Τους "γλυκαίνουν" με τα χρήματα.

«Μια φορά είχα βγάλει τη μέρα 1.000 ευρώ»

«Εγώ τα παίρνω από έναν γνωστό μου. Δίνω 800 - 850 ευρώ και παίρνω 1 κιλό. Μια φορά είχα βγάλει τη μέρα 1.000 ευρώ. Ένας καλός μήνας πάει στα 10.000  - 8.000 ευρώ. Τι μένουν σε εσένα και τι παίρνει το κύκλωμα; Σε εμένα περίπου τα μισά» προσθέτει. 
Η δίωξη έχει κάνει ελέγχους σε 4 περιοχές και έχει προσαγάγει 29 άτομα για διακίνηση. Άγιος Παντελεήμονας, Αμπελόκηποι, Καισαριανή και Παγκράτι είναι μόνο η αρχή. Το έργο δύσκολο καθώς τα καρτέλ έχουν εκπαιδεύσει τα ανήλικα βαποράκια πολύ καλά.
«Δυο φορές που είμαστε τώρα έχει έρθει(η αστυνομία).Είχα κάτι πάνω μου το έκρυψα γρήγορα και δε με έχουν πιάσει».

Κάποιοι έφηβοι χρήστες προσπαθούν να ξεμπλέξουν και χτυπούν την πόρτα του ΟΚΑΝΑ

«Oι έφηβοι που έρχονται κυρίως έρχονται για την κάνναβη. Το 10% των 16χρονων, πρώτης λυκείου δηλαδή μαθητές είχαν δηλώσει ότι είχαν κάνει χρήση κάνναβης μερικές φορές σε περιστατικά που έχω γνωρίσει εγώ, προμηθευτές ήταν οι γονείς του παιδιού» σημειώνει ο Κωνσταντίνος Κοκκώλης, ψυχίατρος και αναπλ. διευθυντής ΟΚΑΝΑ.
Η αστυνομία είναι αποφασισμένη να ξεδοντιάσει τα καρτέλ που κρύβονται πίσω από αυτά τα εφηβικά χέρια.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις