Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Ο οδηγός κοιμόταν στο τιμόνι και το Tesla πήγαινε με 100 χλμ. (βιντεο)

Δείτε το βίντεο που τράβηξε οδηγός άλλου οχήματος

Μία οδηγός σε αυτοκινητόδρομο της Μασαχουσέτης δεν πίστευε στα μάτια της όταν περνώντας δίπλα από ένα Tesla είδε τον οδηγό και τη συνοδηγό να… κοιμούνται του καλού καιρού.

Τα αυτοκίνητα Tesla έχουν λειτουργία «αυτόματου πιλότου» αλλά η εταιρεία έχει τονίσει ότι οι οδηγοί πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση.
Η Ντακότα Ράνταλ κατέγραψε το βίντεο σχολιάζοντας: «Κοίταξα και είδα κάποιον να κοιμάται στη θέση του οδηγού και σκέφτηκα ότι αυτό δεν είναι σωστό. Οπότε έκανα διπλό πέρασμα, κοίταξα και κατάλαβα ότι ο άνδρας αυτός κοιμόταν του καλού καιρού». Σύμφωνα με την ίδια «το αυτοκίνητο φαινόταν να κινείται με ταχύτητα 90-100 χλμ. την ώρα».
Η γυναίκα σχολίασε στο κανάλι NBC10 της Βοστόνης ότι κόρναρε για να ξυπνήσει τον οδηγό αλλά χωρίς αποτέλεσμα προσθέτοντας ότι κινήθηκε δίπλα στο Tesla για περίπου 1 λεπτό.

Η αστυνομία έχει ενημερωθεί για το βίντεο και ερευνά την υπόθεση με εκπρόσωπος της Tesla να σημειώνει ότι το σύστημα που είναι εγκατεστημένο στα αυτοκίνητά της επανειλημμένως υπενθυμίζει στους οδηγούς να είναι σε εγρήγορση και ότι η χρήση του «αυτόματου πιλότου» απαγορεύεται όταν οι προειδοποιήσεις δεν λαμβάνονται υπόψη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις