Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Κυπριακό στο διάδρομο του OHE: Πως o Χριστοδουλίδης «έγδυσε» τον Τσαβούσογλου (video)

Σε διπλωματική και μάλιστα δημόσια ήττα ανάγκασε την Τουρκία ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, καθώς σε
τυχαία συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του Μελβούτ Τσαβούσογλου ενώπιον δημοσιογράφων αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα της Άγκυρας στο Κυπριακό και παράλληλα το καπέλωμα της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν τυχαία μπροστά στις κάμερες στους διαδρόμους του κτιρίου, ενώ ο κ. Τσαβούσογλου συνομιλούσε με δημοσιογράφους. Ο κ. Χριστοδουλίδης έθεσε στον Τούρκο υπουργό το ερώτημα γιατί δεν συμφωνούμε αμέσως τους όρους αναφοράς και χρειαζόμαστε την πενταμερή.

Ο κ. Τσαβούσογλου επικαλέστηκε περσινές συνομιλίες με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και είπε ότι πρέπει να ξεκαθαριστούν τα θέματα.

Τότε, Κύπριος ομολόγός του, του απάντησε:

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Ας σφίξουμε τα χέρια τώρα ότι συμφωνούμε και να προχωρήσουμε».

Η ατάκα του Νίκο Χριστοδουλίδη όμως κρύβει πολλά νοήματα καθώς κατέδειξε δημοσίως ότι η Άγκυρα μιλάει για λογαριασμό των Τουρκοκυπρίων, κάτι που είναι γνωστό, αλλά επισήμως δεν είχε γίνει ποτέ αποδεκτό. Επίσης, η δημόσια άρνηση για συμφωνία επί των όρων αναφοράς καταδεικνύει ότι η Άγκυρα έχει ευρύτερη ατζέντα και χρησιμοποιεί τους όρους αναφοράς για να διεκδικήσει πενταμερή και να θέσει θέματα που δεν άπτονται του άμεσα του κυπριακού στους εταίρους διεκδικώντας παράπλευρα οφέλη μέσω της παράτασης του καθεστώτος ομηρίας.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις