Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Πεινιρλί...❣❣❣

Ζυμη:
200 ml γάλα χλιαρό
200 ml νερό χλιαρό

150 ml ηλιέλαιο
1 φακ. Ξηρή μαγιά
1 κ.σ. Ζάχαρη
1.κ.σ. κόφτη αλάτι
700-750 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γεμιση:
250 γρ. Κασέρι πικάντικο τριμμένο
250 γρ. Ρεγκατο τριμμένο
Ζαμπόν σε κομματάκια
Σαλάμι μπύρας σε κομματάκια
Κέτσαπ

Βάζουμε σε μια λεκάνη το μισό αλεύρι, το γάλα, το νερό, το ηλιέλαιο,την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε... προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια πολύ μαλακή ζύμη... Ίσως να κολαει και λίγο... σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει...
Παίρνουμε την ζύμη, την χωριζουμε σε μπαλάκια ( εγώ τα ζυγιζα ήταν 90 γρ. Το καθενα) και ανοίγουμε σε ένα οβαλ σχήμα.... βάζουμε κέτσαπ, λίγο τυρί, αλλαντικά και τελειώνουμε με τυρί... διπλωνουμε τις ακρες προς τα μέσα και από κάτω, έτσι ώστε να μην μας ανοίξουν στο ψήσιμο, και γυρίζουμε και τα πλαϊνά σχηματίζοντας μια βαρκούλα.... αλοιφουμε τα πεινιρλί με ηλιέλαιο και γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 30 λεπτά στον αέρα...
Η δοσολογία αυτή βγάζει 15 μεσαια πεινιρλί...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.