Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

Ισχυρός σεισμός στην Αθήνα – Ταρακουνήθηκε η πρωτεύουσα – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα σημειώθηκε στις 11:13 το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,6 της κλίμακας Ρίχτερ,
είχε εστιακό βάθος 10 χλμ και επίκεντρο 23 χιλιόμετρα δυτικά από το Μαρμάρι.

Σεισμός έγινε στις 11.13 αισθητός στην Αθήνα. Ο σεισμός είχε μικρή διάρκεια και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε μέγεθος 3,8 ρίχτερ και το επίκεντρό του σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ήταν κοντά στη Νέα Μάκρη. Πιο συγκεκριμένα το επίκεντρο ήταν 32 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας και 8 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Μάκρης. Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 14,6 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός σύμφωνα με μαρτυρίες έγινε αισθητός στο κέντρο της Αθήνας, την Κηφισιά και σε Γέρακα, Ηλιούπολη, Παγκράτι, Βύρωνα, Καλλιθέα. Επίσης στα Μελίσσια, στην Σαλαμίνα, στο Κολωνάκι, στο Μαρκόπουλο, στον Χολαργό, στους Αμπελόκηπους, στο Μενίδι και το Νέο Κόσμο., στα Άνω Πατήσια, στο Μαρούσι αλλά και στην Χαλκίδα.

3⃣6⃣ 🇬🇷 Σεισμός ML 3.6, 11/09 11:13, βάθος 10 χλμ, 23 χλμ Δ από Μαρμάρι (Πηγή: GEOL, UOA) - https://www.eqgr.gr
View image on Twitter
53 people are talking about this

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.