Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Σκότωσε τον Κόκο, αλλά αρνείται ότι έβαλε φωτιά στο φτωχικό του

Παραδέχθηκε την ανθρωποκτονία του γέροντα Κόκου Μαυρομμάτη, όχι όμως και τον εμπρησμό της οικίας του θύματος…
Ο 21χρονος Μιχάλης Χριστοφόρου, από προσφυγικό συνοικισμό της Λάρνακας, κρίθηκε ικανός, έπειτα από γνωμάτευση κυβερνητικού ψυχίατρου, να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία και ως εκ τούτου ο εισαγγελέας Θανάσης Παπανικολάου του απήγγειλε, ενώπιον του Κακουργιοδικείου, τις σοβαρότατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει αναφορικά με το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε τη Λάρνακα τον περασμένο Ιανουάριο. Θυμίζουμε ότι σε προηγούμενη δικάσιμο η υπεράσπιση του 21χρονου είχε ζητήσει τη διεξαγωγή διαδικασίας δυνάμει του άρθρου 70, ως προς την ικανότητα του νεαρού να παρακολουθήσει την υπόθεση στο δικαστήριο.

Ο κυβερνητικός ψυχίατρος που εξέτασε τον κατηγορούμενο στις Κεντρικές Φυλακές, κατά τη διάρκεια που ήταν υπόδικος μετά την ανθρωποκτονία του 76χρονου, κατέθεσε στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας ότι ο 21χρονος είναι σε θέση να αντιληφθεί τη διαδικασία.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η κατηγορούσα αρχή κατηγόρησε τον Χριστοφόρου για την ανθρωποκτονία του 76χρονου Κόκου Μαυρομμάτη, για τη διάρρηξη της οικίας του και για την κλοπή χρημάτων, για τον εμπρησμό της κατοικίας μετά την ανθρωποκτονία και για τη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στην ίδια γειτονιά, στην ενορία Χρυσοπολίτισσας. Τα αδικήματα αυτά διαπράχθηκαν τις πρωινές ώρες της 27ης Ιανουαρίου 2019. Επιπλέον, κατηγορήθηκε για ληστεία σε βάρος του ίδιου γέροντα, πάλι εντός της οικίας του, στις 13 Ιανουαρίου 2019.

Ο νεαρός παραδέχθηκε ενοχή σε όλες τις κατηγορίες, εκτός από τον εμπρησμό του φτωχικού σπιτιού του Κόκου Μαυρομμάτη (υποστηρίζει ότι άλλο πρόσωπο έβαλε τη φωτιά) και την πρώτη ληστεία σε βάρος του γέροντα στις 13 Ιανουαρίου. Το Κακουργιοδικείο διέταξε την έναρξη ακροαματικής διαδικασίας με την κατάθεση μαρτύρων κατηγορίας, προκειμένου η κατηγορούσα αρχή να αποδείξει τις υπό αναφορά κατηγορίες. Η δίκη ξεκίνησε χθες. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 21χρονος, αφού έκλεψε τα χρήματα από τον 76χρονο Κόκο, τον έριξε στο πάτωμα του σπιτιού του και τον ποδοπάτησε στο στήθος μέχρι να ξεψυχήσει. Ακολούθως έθεσε πυρκαγιά στην οικία, που βρίσκεται στην οδό Τέρρα Όμπρα. Μετά την ανθρωποκτονία, το ίδιο πρόσωπο λήστεψε 96χρονη γυναίκα, αρπάζοντας την τσάντα της, κοντά στην εκκλησία της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

https://politis.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις