Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΟΚ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ στην τουρκία...!! Αμερικανοί αξιωματικοί θα εκπαιδεύσουν Κούρδους για επίθεση με UAV...!!! «Θάνατος από ψηλά» για τους Τούρκους...

Σοκ στην κυριολεξία έπαθαν οι Τούρκοι, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης των ΗΠΑ για ειδική και άκρως σοβαρή εκπαίδευση, την οποία θα λάβουν
επίλεκτοι Σύριοι Κούρδοι σε ειδική βάση στην Συρία, η οποία σε συνδυασμό με την παράδοση και μη επανδρωμένων οχημάτων σε αυτούς, θα μεταβάλει οριστικά το τοπίο στην Βόρεια Συρία εις βάρος της Άγκυρας.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ειδική κατάρτιση στην χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στους Σύριους Κούρδους του YPG στα ανατολικά του Ευφράτη μαζί με την παράδοση αυτών των drones και την δημιουργία κουρδικής βάσης, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε τουρκικές εφημερίδες.

«Με νωπές ακόμα τις μνήμες των επιθέσεων από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε δύο μεγάλες εγκαταστάσεις στην Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα σοκαριστικό βήμα κατά της Τουρκίας. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα παράσχει κατάρτιση σε τρομοκράτες του YPG στα ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία», αναφέρει Τούρκος δημοσιογράφος.

Αμερικανοί ειδικοί συναντήθηκαν πρόσφατα με τους επικεφαλής του YPG και εξέδωσαν την σχετική ανακοίνωση μετά τη συνάντηση.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βάσει τοπικών πηγών, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός νέου κέντρου κατάρτισης drones για τους Σύριους Κούρδους στο Deir-ezz-Zor. Σε αυτό το εκπαιδευτικό κέντρο, το οποίο θα δημιουργηθεί στην περιοχή Αλ Ομάρ, θα δοθούν νέα drone, ενώ θα εκπαιδευτούν οι Κούρδοι σε επιθέσεις με αυτά.

Μιλάμε επίσης και για την παράδοση στους ίδιους, αγνώστου αριθμού αμερικανικής κατασκευής προηγμένου τύπου μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, τα οποία θα αλλάξουν το ρου των γεγονότων.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας, αυτό που έτρεμαν οι Τούρκοι και τώρα γίνεται πραγματικότητα αφορούσε το σενάριο μιας πιθανής κουρδικής εναέριας επίθεσης από οπλισμένα αεροχήματα μικρού μεγέθους.

Οι φόβοι πλέον στις ΤΕΔ αυξάνονται, καθώς πιθανολογούν μαζικές επιθέσεις από Κουρδικά μη επανδρωμένα οχήματα, στην περιοχή του φράγματος στην Μαρντίν της επαρχίας Σιρνάκ, η οποία συνορεύει με βάση των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Τα κουρδικά drone με την μεταφορά ΤΝΤ, ή μικρών πυραύλων μπορούν να υλοποιήσουν ένα τέτοιο σενάριο, έχοντας ως πιθανό στόχο την δημιουργία ρηγμάτων σε στοχευμένα σημεία επί των τουρκικών φραγμάτων σε ένα γενικευμένο σενάριο πολέμου με τους Κούρδους, με σκοπό την κατάρρευση μέρους του έργου και την πρόκληση ανεπανόρθωτων ζημιών στην περιοχή.

Την αποκάλυψη βόμβα είχε κάνει ο Αμερικανός ειδικός Μ.Ρούμπιν, του γνωστού ινστιτούτου American Enterprise Institute, όταν ανέφερε για τους Κούρδους ότι είχαν την δυνατότητα για πλήγματα κατά τουρκικών στρατηγικών στόχων, με την χρήση μη επανδρωμένων οχημάτων.

«Για τους Κούρδους του ΡΚΚ και του YPG η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) κατά της Τουρκίας είναι ο καλύτερος και ο αποτελεσματικότερος τρόπος να πετύχουν τον σκοπό τους, παρά η επίτευξη αιματηρών μαχών στα βουνά του Ιράκ ή στα χωριά της Συρίας, για τον απλό λόγο ότι τόσο οι στρατιωτικές βάσεις εντός της Τουρκίας όσο και οι τουρκικές δυνάμεις στην Συρία, κατέχουν μεγάλες σε έκταση περιοχές και αποτελούν τον ιδανικότερο στόχο», είχε δηλώσει ο ίδιος πριν μήνες γνωρίζοντας σαφώς πολλά για το θέμα.

«Μάλιστα υπάρχουν και στόχοι πραγματικά ακόμα πιο ελκυστικοί όπως (το νέο παλάτι του Ερντογάν, για παράδειγμα, που είναι 30 φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος του Λευκού Οίκου).

Μια εναέρια μαζική επίθεση με drones θα ήταν ήταν στρατηγικής σημασίας, δεδομένου του συντριπτικού αποτελέσματος και των τεραστίων ζημιών που θα προκαλούσε, μαζί με τον αντίκτυπο διεθνώς.

Με απλά λόγια, η Τουρκία μπορεί να πιστεύει ότι έχει ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι των Κούρδων, αλλά θα ήταν ανόητο για την Άγκυρα να υποθέσει ότι ένα τέτοιο πλεονέκτημα θα είναι διαρκές.

Η χρήση drones από πλευράς PKK και YPG μπορεί να έρθει νωρίτερα από ό,τι έχει συνειδητοποιήσει σήμερα η Τουρκία», είχε δηλώσει ο Αμερικανός αναλυτής με γνώσεις στο θέμα, πράγμα που επαληθεύτηκε σήμερα από τον τουρκικό τύπο.

Ο πόλεμος των drones, μας εισάγει σε ένα νέο πεδίο σύγκρουσης, και όπως φαίνεται μόλις ξεκίνησε και για την Τουρκία, εκτιμούν πολλοί ειδικοί επί του θέματος. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις