Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό: Μυστήριο με στρατιωτικό υλικό που χάθηκε από μονάδα!

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην μονάδα την Δευτέρα το απόγευμα διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού.

Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, ενώ έχει διαταχθεί προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών της απώλειας του στρατιωτικού υλικού από το Πολεμικό Ναυτικό.
Η τουρκική εταιρεία Albayraklar Group, σύμφωνα με το Anadolu, ανέπτυξε μια συσκευή για πυροβόλα όπλα, η οποία εξαλείφει πλήρως την ανάκρουση, ενώ διπλασιάζει την ταχύτητα, την εμβέλεια και την επίδραση της σφαίρας που εξαπολύει.
«Αυτό το προϊόν διπλασιάζει την ταχύτητα εξόδου, την εμβέλεια και την επίδραση των τυποποιημένων σφαιρών, ενώ η τοποθέτηση του σιγαστήρα εξαλείφει τον ήχο και εμποδίζει την ανάκρουση», δήλωσε στον εκπρόσωπο της Anadolu ο Adnan Albayrak, πρόεδρος του ομίλου Albayraklar Group. Υπογράμμισε ότι η «εξαιρετικά»» μικρή και ελαφριά συσκευή δεν δίνει πολύ μεγάλο βάρος στο πιστόλι και πρόσθεσε ότι είναι κατάλληλη για όλα τα είδη πυρομαχικών.
«Κανένα από τα διαθέσιμα συστήματα στον κόσμο, όπως οι ειδικοί σιγαστήρες και καταστολείς, οι αντισταθμιστές ανάσχεσης, τα οπλικά φρένα κλπ. δεν μπορούν να αποτρέψουν την ανάκρουση, εμείς όμως το καταφέραμε», δηλώνει με περηφάνια.
Ο Albayrak δήλωσε πως μια εφεύρεση σαν και αυτή θα ενισχύσει την δύναμη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.
Ο Sertan Aycicek, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Albayraklar, δήλωσε ότι τα όπλα με τη συσκευή μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας ακόμη και σε drones.
«Χάρη στην εφεύρεση μας, η οποία είναι η πρώτη και μοναδική στον κόσμο που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα είδη όπλων, δίνεται πλέον η δυνατότητα στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), που δεν μπορούσαν να φέρουν όπλα μεγάλων διαστάσεων λόγω της ισχυρής ανάκρουσης που είχαν με τις βολές τους, να μετατραπούν και αυτά με τη σειρά τους σε οπλικές μηχανές παντός τύπου» δήλωσε ο Aycicek.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.