Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Ροτβάιλερ σκότωσε βρέφος - ΔΙΑΒΑΣΤΕ Το χρονικό της τραγωδίας

Μία ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί στα Γλυκά Νερά όταν ροτβάιλερ επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα βρέφος.


Σε κατάσταση σοκ η μητέρα μετέφερε το άτυχο βρέφος, το οποίο έφερε αρκετά τραύματα στο σώμα του, στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης στις 9:40 το πρωί.

Ο διοικητής του Παίδων Πεντέλης Ευάγγελος Τριγώνης, μιλώντας στο enikos.gr, είπε ότι “το δύο μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ουσιαστικά νεκρό. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης αλλά δυστυχώς δεν απέδωσε”.


Ο κ. Τριγώνης ανέφερε ότι η μητέρα τον ενημέρωσε ότι ο σκύλος που επιτέθηκε στο βρέφος άνηκε στην οικογένεια και επισήμανε ότι θα γίνει νεκροψία - νεκροτομή.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο το λίγων μηνών κοριτσάκι διερευνά η Αστυνομία.

Σημειώνεται, ότι η οικογένεια έχει άλλα τρία παιδιά, ενώ σύμφωνα με καταθέσεις γειτόνων το σκυλί ήταν συνήθως στο μπαλκόνι του σπιτιού. Δίπλα στη μητέρα και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας βρίσκονται ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ..
Με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό του βρέφους η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη μιλώντας στο enikos.gr δήλωσε ότι “κανένα ζώο δεν γεννιέται επικίνδυνο, παίζουν ρόλο πάρα πολλοί παράγοντες στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Ανάλογα με την εκπαίδευση που θα λάβει και τις διεργασίες που θα έχει υποστεί, μπορεί να εκδηλώσει επιθετικότητα”.
Η κ. Τραχήλη τόνισε ότι “το ροτβάιλερ είναι σκύλος-φύλακας που τον βάλαμε στο σπίτι και τον κάναμε ζώο συντροφιάς” επισημαίνοντας πως “στην κατηγοριοποίηση που έχει γίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ράτσες των σκύλων ανάλογα με την επικινδυνότητά τους, τα ροτβάιλερ βρίσκονται στην κατηγορία με τα ζώα που εμφανίζουν τις περισσότερες επιθέσεις”.
“Ενόψει αλλαγής νομοθετικού πλαισίου είναι ευκαιρία να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις”, πρόσθεσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις