Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

«XONTPO» επεισόδιο στον OHE: O Eρντογάν την έκανε από το επίσημο γεύμα μόλις είδε TON Τραμπ μαζί με τον Σίσι! – «Καψόνι» στον «Σουλτάνο»

Σκούρα πλέον τα πράγματα για τον Ρ. Τ. Ερντογάν.Ο πρόεδρος της Τουρκίας έφυγε, μόλις είδε ότι στο επίσημο δείπνο του ΟΗΕ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ.Τραμπ καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι.


Όπως αναφέρεται ο Ερντογάν είχε φτάσει μέχρι τον προθάλαμο του χώρου όπου γινόταν το γεύμα, αλλά… τρλάθηκε όταν είδε τον Τραμπ μαζί τον Αιγύπτιο πρόεδρο Σίσι στο ίδιο τραπέζι, με αποτέλεσμα να φύγει αμέσως!
Εν τω μεταξύ είχαμε πριν λίγο και θερμή συνομιλία μεταξύ Σίσι-Αναστασιάδη, κάτι που δείχνει πως ο Ερντογάν βρίσκεται στριμωγμένος.
Ο ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΙΣΙ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε χθες την ισχυρή του υποστήριξη στον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με σπάνιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην χώρα του, με τον Αμερικανό πρόεδρο να υπογραμμίζει την σπουδαία μακροχρόνια σχέση που έχουν οι ΗΠΑ και η Αίγυπτος.

Μάλλον αυτό ενόχλησε τον Ερντογάν.
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Κάιρο και σε άλλες αιγυπτιακές πόλεις την Παρασκευή και το Σάββατο, ανταποκρινόμενοι σε εκκλήσεις μέσω διαδικτύου για κινητοποιήσεις εναντίον της κυβερνητικής διαφθοράς. Αψηφώντας μια απαγόρευση των διαδηλώσεων, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα καλώντας τον Αιγύπτιο πρόεδρο να εγκαταλείψει την εξουσία. Οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσαν χθες ότι στο πλαίσιο καταστολής αυτών των σπάνιων διαδηλώσεων, οι αιγυπτιακές αρχές συνέλαβαν τουλάχιστον 373 ανθρώπους.
«Όχι, δεν ανησυχώ με αυτό. Η Αίγυπτος έχει έναν σπουδαίο ηγέτη», τόνισε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Ο Σίσι, ερωτηθείς, κατηγόρησε το «πολιτικό Ισλάμ» για τις διαδηλώσεις.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, πρώην αρχηγός του στρατού, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013, επιβλέπει τα τελευταία χρόνια μια ευρεία καταστολή πολιτικών διαφωνούντων με στόχο φιλελεύθερους ακτιβιστές καθώς και ισλαμιστές.
President skipped the lunch hosted by Secretary General Guterres after seeing President and 's Sisi sitting in the same table

[via @canikligil]
View image on Twitter
See EHA News's other Tweets
during his meeting with the President @AlsisiOfficial in New York Today: “Everybody has demonstrations. I'm not concerned with it as has a great leader, There was chaos in Egypt but put a stop to it”
View image on Twitter
48 people are talking about this

Ο Προέδρος @AnastasiadesCY 🇨🇾 σε σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου 🇪🇬 @AlsisiOfficial, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ΗΕ, είχε εγκάρδια συνομιλία εν όψει της επικείμενης Τριμερούς στο Καϊρο στις 8 Οκτωβρίου 🇪🇬 🇨🇾 🇬🇷
View image on TwitterView image on Twitter
24 people are talking about this

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις