Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

EKTAKTO: Σφοδρές μάχες Τούρκων με τις δυνάμεις του Άσαντ στη Μάνμπιζ – Προς ολονύχτιες συγκρούσεις στη Β.Συρία – Δείτε BINTEO

Τεθωρακισμένες ταξιαρχίες του συριακού στρατού αυτή την στιγμή ευρίσκονται πιθανότα σε πολεμική ρήξη με τουρκικές δυνάμεις και με τους τζιχαντιστές του FSA, στα περίχωρα της πόλης Μάνμπιζ, ενώ έχουν αποσυρθεί τα αμερικανικά και γαλλικά στρατεύματα. Πληροφορίες μιλούν για μάχες αρμάτων μάχης και πεζικού. Οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες.


Οι τουρκικές δυνάμεις είναι ήδη τοποθετημένες στην άκρη της πόλης, σύμφωνα με το CNN-Turk και ρίχνουν βολές με άρματα μάχης, ενώ και οι Σύροι είναι δίπλα και ανταποδίσουν με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.
Αναφορές για απόσυρση και των μονάδων Γαλλικού Στρατού απο τις κουρδικές περιοχές της Συρίας.Το οξύμωρο είναι πως η Δύση αναλύοντας την συμφωνία Ασαντ-Κούρδων,αναφέρει πως αυτό σημαίνει το τέλος της Κουρδικής Αυτονομίας.Θα προτιμούσαν μάλλον την γενοκτονία των Κούρδων

View image on Twitter

See Δρόλαπας_Γ's other Tweets
Τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα κινήθηκαν από το πρωί σε μια σειρά πόλεων και χωριών στη βόρεια Συρία σήμερα Δευτέρα ενώ οι Κούρδοι και Άραβες κάτοικοι τους προϋπαντούν με σημαίες της Συρία. Το όλο σκηνικό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ενδεχόμενη σύγκρουση με τις φιλοτουρκικές δυνάμεις του FSA αλλά και τον τουρκικό στρατό, αναφέρουν πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων.
Το πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις θα «αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα», χωρίς να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε σήμερα ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει επίθεση στην πόλη Manbij, ενώ έχουμε μετακίνηση τουρκικών αρμάτων μάχης από την Τουρκία εντός του συριακού εδάφους.

«Πρόκειται να εφαρμόσουμε την απόφαση μας για την Manbij», δήλωσε ο Πρόεδρος Ερντογάν σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα.
Πρόσθεσε ότι ο στόχος της Τουρκίας είναι η επιστροφή της πόλης στους Άραβες, οι οποίοι είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες, έχοντας πρόθεση ο ίδιος να αλλάξει τα πληθυσμιακά δεδομένα στην πόλη αυτή.
Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Suriye Milli Ordusu, Münbiç operasyonu öncesi namaz kılıyor.

63 people are talking about this
Ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με τους Σύριους Κούρδους, τους οποίους θεωρεί «τρομοκράτες», οι οποίοι συνδέονται με το ΡΚΚ.
Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν αργά την Κυριακή ότι συριακά κυβερνητικά στρατεύματα κατευθύνονταν προς τη Manbij καθώς και στην παραμεθόρια πόλη Kobani, οι οποίες ανήκουν στην συριακή επικράτεια κατά την Δαμασκό που δεν «ακούει τι λένε οι Τούρκοι».
Τα συριακά στρατεύματα μετακινούνται ήδη ανατολικά από την επαρχία του Χαλεπίου στην Raqqa, όπου τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι είχαν φθάσει στην πόλη Ein Issa.
Ο συριακός στρατός επίσης μεταφέρθηκε από το πρωί στην πόλη Tal Tamr, η οποία απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας και την πόλη Tabqa, γνωστή για το φράγμα της στον ποταμό Ευφράτη και την κοντινή του αεροπορική βάση που φέρει το ίδιο όνομα.
Η Ταλ Τάμρ είναι μια ασσυριακή χριστιανική πόλη. Πολλοί Σύριοι Χριστιανοί, που αποτελούσαν περίπου το 10% του 23% του προπολεμικού πληθυσμού της Συρίας, έφυγαν για την Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια.
Η ανάπτυξη του συριακού στρατού κοντά στα τουρκικά σύνορα ήρθε λίγες ώρες αφού οι κουρδικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι είχαν καταλήξει σε συμφωνία με την κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ Ασαντ για να αποτρέψουν την εισβολή της Τουρκίας την έκτη μέρα της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης».
Η ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ των Κούρδων και της συριακής κυβέρνησης είναι μια σημαντική αλλαγή στα σχέδια του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ, ο οποίος διέταξε όλα τα στρατεύματα των ΗΠΑ να αποσυρθούν από την περιοχή εν μέσω του ταχέως εξελισσόμενου χάους.
Η συμμαχία Σύρων και Κούρδων δημιουργεί αυτόματα την τεράστια πιθανότητα σύγκρουσης μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας και εγείρει το ερώτημα της αλλαγής όλων των δεδομένων, καθώς οι Η.Π.Α. παραιτούνται από οποιαδήποτε επιρροή στη βόρεια Συρία αφήνοντας τα πάντα στον Ερντογάν.
Οι μάχες φαίνεται επίσης να διαλύουν εντελώς το σύντομο πείραμα της αυτονομίας που είχαν δημιουργήσει οι Κούρδοι της Συρίας από τότε που άρχισε ο πόλεμος.
«Πηγαίνουμε πίσω στις κανονικές μας θέσεις που βρίσκονται στα σύνορα», δήλωσε ένας Σύρος αξιωματικός, καθώς οι κουρδικές αρχές κάλεσαν την κυβέρνηση να καταλάβει πόλεις και χωριά στο βορρά.
Τα συριακά στρατεύματα έφθασαν τη Δευτέρα στη βόρεια επαρχία Raqqa με τα λεωφορεία και με φορτηγά με βαρέα πολυβόλα.
Η Τουρκία, η οποία εισέβαλε στη βόρεια Συρία προειδοποιώντας τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη να μην σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της, κινείται ημέρα με την ημέρα με όλο και πιο αλαζονικό τρόπο, φέρνοντας σε τεράστιο κίνδυνο ολόκληρη την Μέση Ανατολή.

: More T-72 Armoured Battle Tanks of Arab Army are entering city of .They are coming from Al-Kahaf axis. From the other side, almost ten M60A3 armoured battle tanks of Army are waiting for order to invade the city./
: Arab Army is also sending its armoured battle tanks to HodHod village in North of . Here is the video 👇

40 people are talking about this

: Arab Army is also sending its armoured battle tanks to HodHod village in North of . Here is the video 👇
: First unit of Arab Army troops arrived at Ain Issa to assist in defending the town from danger of 's . Here is the first video 👇

139 people are talking about this


US troops begin to evacuate from Manbij. Turkish offensive on the city could begin at any moment.

59 people are talking about this


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις