Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Η Αλβανική μαφία πίσω από την ποσότητα μαμούθ κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά

Ξεσκεπάζεται το κόλπο με την κοκαΐνη που ήταν σε κοντέινερς με μπανάνες στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα δυο καρτέλ ναρκωτικών της Αλβανίας, του Ελμπασάν και του Φίερι φαίνεται τελικά να βρίσκονται πίσω από την ποσότητα
«μαμούθ». Στον Πειραιά κατασχέθηκαν τουλάχιστον 700 κιλά κοκαΐνης. Τι έγινε όταν τα κουτιά με την… κοκαΐνη έφτασαν στην Αλβανία.

Η αλβανική μαφία και τα δυο καρτέλ ναρκωτικών της γειτονικής χώρας, αυτό του Ελμπασάν και αυτό του Φίερι φαίνεται τελικά να βρίσκονται πίσω από την ποσότητα «μαμούθ» της κοκαΐνης που βρέθηκε σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κρυμμένη μέσα σε φορτίο με μπανάνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στην Αλβανία και έπειτα από ελεγχόμενη παράδοση του κοντέινερ που προορίζονταν για την γειτονική χώρα και περιείχε ποσότητα περίπου 80 κιλών κοκαΐνης, πραγματοποιήθηκαν δυο συλλήψεις ατόμων που πήγαν στο λιμάνι του Δυρραχίου και πήραν την ποσότητα του ναρκωτικού.

Ωστόσο ο άνθρωπος που φέρεται ως «εγκέφαλος» της μεταφοράς και της παραλαβής της κοκαΐνης, τουλάχιστον στην Αλβανία λέγεται πως είναι πασίγνωστος επιχειρηματίας της περιοχής, καθώς διαθέτει στόλο με αλιευτικά σκάφη και μάλιστα κατάφερε μυστηριωδώς να ξεφύγει από τους Αλβανούς Αστυνομικούς και πλέον αναζητείται όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις αρχές του καλοκαιριού τόσο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όσο και στο λιμάνι του Πειραιά εντοπίστηκαν δεκάδες ύποπτα κοντέινερς από το Εκουαδόρ φορτωμένα με μπανάνες, τα οποία όμως στο σύστημα ψύξης του «κουτιού« είχαν κρυμμένες μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους της μεταφοράς κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική προς την Ευρώπη, με «κουτιά» ψυγεία για μπανάνες, είναι το γεγονός πως μόνο στον Πειραιά κατασχέθηκαν τουλάχιστον 700 κιλά καθαρής «άσπρης σκόνης», προερχόμενη από τα καρτέλ της Κολομβίας.

Έπειτα από συνεννοήσεις που είχαν οι Έλληνες Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής με Αλβανούς συναδέλφους τους, έστειλαν τα δυο «κουτιά», με τις μπανάνες και την κόκα στο λιμάνι του Δυρραχίου – ελεγχόμενη παράδοσή – όπως άλλωστε ανέγραφαν και τα παραστατικά αποστολής των κοντέινερς από το Εκουαδόρ, στα Λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, με τελικό προορισμό για ορισμένα από τα «κουτιά», την Αλβανία και το Μαυροβούνιο.

Βέβαια οι αστυνομικοί είχαν φροντίσει τα πακέτα της κοκαΐνης που ήταν κρυμμένα στο σύστημα ψύξης των δυο κοντέινερς να τα γεμίσουν με ρύζι και ζάχαρη, καθώς ήδη το φορτίο με τα ναρκωτικά είχε κατασχεθεί στην Ελλάδα, χωρίς όμως να το γνωρίζουν οι Μαφιόζοι στην Αλβανία.
Τελικά πριν από περίπου τρεις ημέρες, βραδυνές ώρες, ένα ύποπτο άτομο πήδηξε την περίφραξη του λιμανιού στο Δυρράχιο και αμέσως πήγε στα δυο «κουτιά», ανοίγοντας το σύστημα ψύξης, προκειμένου να πάρει βέβαια τα πακέτα με την…κοκαΐνη.

Οι Αλβανοί Αστυνομικοί που ήταν κρυμμένοι σε κατάλληλα σημεία, παρακολουθούσαν βήμα βήμα τις κινήσεις του άγνωστου άνδρα μέχρι και την στιγμή που μπήκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός του και βέβαια ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την σύλληψη των δυο ατόμων που σαφώς είχαν παραλάβει την κοκαΐνη εκτελώντας εντολές «άνωθεν». Του «εγκεφάλου» του Αλβανικού καρτέλ δηλαδή, ο οποίος και κατάφερε μυστηριωδώς να ξεφύγει από τα «δίχτυα» της Αστυνομίας.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις