Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

Αναδρομικά 10 μηνών για όλους τους συνταξιούχους, δίχως αγωγές - Δείτε τα ποσά

Οι αποφάσεις που έκριναν αντισυνταγματικές τις μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 ανοίγουν πλέον τον δρόμο για αναδρομικά ύψους 2,1 δισ. ευρώ.
Στην περίπτωση, ωστόσο, που μπουν και τα δώρα ο… λογαριασμός ανεβαίνει στα 3,7 δισ.

Σε πολλές δόσεις τα αναδρομικά
Οπως αναφέρει στο δημόσιευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος», οι πληρωμές των δικαιούχων θα γίνουν σε πολλές δόσεις (48, 60, 65 ή και 72), που θα καθοριστούν από το τελικό κόστος των επιστροφών των παράνομων μειώσεων.

Κατά τις ίδιες πηγές, το 10μηνο των αναδρομικών επιλέγεται ως λύση για όλους τους συνταξιούχους, είτε έχουν κάνει αγωγές για να διεκδικήσουν τις παράνομες μειώσεις μέσω δικαστηρίων και μάλιστα για περισσότερους μήνες είτε δεν έχουν καταθέσει αγωγές.

 Η εν λόγω εξέλιξη έθεσε σε κινητοποίηση το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας που ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επίσημη κοστολόγηση, αναζητώντας τη νομική φόρμουλα για να επιστραφούν τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους για το ελάχιστο διάστημα των 10 μηνών.

Τα ποσά των αναδρομικών
Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, οι παράνομες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, που αφορούν στο 10μηνο Ιουλίου 2015 – Απριλίου 2016 φέρνουν αναδρομικά ύψους έως και 5.110 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές τα αναδρομικά ανέρχονται έως και στα 2.800 ευρώ, όμως αφορούν 12 μήνες. .

Πάντως, ανοιχτό μένει αν οι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα αναδρομικά με τις αγωγές για επιστροφές μειώσεων που φτάνουν ως και το 2018 και μάλιστα με αποφάσεις που τους δικαιώνουν ήδη. Το τι θα γίνει με τις αγωγές, όπως τονίζει ο «Ελεύθερος Τύπος», θα φανεί από μια νέα απόφαση που θα βγει από το ΣτΕ και η οποία θα κρίνει αν το διάστημα των αναδρομικών περνάει το 10μηνο.

Πιθανολογείται ότι η επιστροφή 10μήνου από την κυβέρνηση δεν θα επηρεάσει τις διεκδικήσεις για αναδρομικά ως και το 2018, αλλά αυτά δεν θα αφορούν όλους τους συνταξιούχους, παρά μόνον όσους έχουν κάνει αγωγές.

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις