Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Ανοιχτή επιστολή των Γυναικών από τη βόρεια Συρία προς τις γυναίκες όλου του κόσμου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Οι Γυναίκες του Κουρδιστάν, γυναίκες, μητέρες, γυναίκες, κόρες & αδελφές, που παρά τη γυναικεία
φύση τους κρατούν όπλα & που για χρόνια πολέμησαν για να νικήσουν την ISIS, δίπλα στους άντρες τους για να υπερασπιστούν το λαό τους, την αξιοπρέπειά τους & τη γη τους, μας στέλνουν μήνυμα.
.
Το Συμβούλιο Γυναικών της Βόρειας & Ανατολικής Συρίας γράφει ανοικτή επιστολή προς όλες τις γυναίκες του κόσμου, κατά της τουρκικής επίθεσης στην περιοχή τους.
Καθώς η επίθεση στη βορειοανατολική Συρία έφτασε την 4η ημέρα, το Συμβούλιο Γυναικών της βόρειας & ανατολικής Συρίας έγραψε την επιστολή αυτή που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες του κόσμου.
.
Οι γυναίκες από τη βορειοανατολική Συρία κάλεσαν όλες τις γυναίκες να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία κατά της ημέρας της επίθεσης στη βόρεια Συρία.
.
.
»ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
& ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
.
Ως γυναίκες διαφορετικών πολιτισμών & παραδόσεων από τα αρχαία εδάφη της Μεσοποταμίας, σας στέλνουμε τους θερμούς χαιρετισμούς μας & σας ζητάμε να συμμετάσχετε στην Παγκόσμια Ημέρα Πρωτοβουλίων της 12ης Οκτωβρίου για να τερματίσουμε τον πόλεμο της εισβολής της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία & να ανατρέψουμε το φασισμό & την πατριαρχία σε όλο τον κόσμο!
.
ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
.
Σας γράφουμε εν τω μέσω του πολέμου στη βορειοανατολική Συρία, ό,που το τουρκικό κράτος εισέβαλε στην πατρίδα μας. Αντιστεκόμαστε 3 μέρες στους βομβαρδισμούς των μαχητικών αεροσκαφών & στα τούρκια άρματα.
Γίναμε μάρτυρες του βομβαρδισμού γειτονιών, την ώρα που οι μαννάδες εγκατέλειπαν το σπίτι για να βρουν ψωμί για τις οικογένειές τους. Είδαμε την έκρηξη μιας χειροβομβίδας του ΝΑΤΟ να σκίζει την κνήμη της 7χρονης Σάρα, & να σκοτώνει τον 12χρονο αδερφό της, Mohammed.
.
Ζούμε τους βομβαρδισμούς των χριστιανικών συνοικιών & εκκλησιών. Βλέπουμε τις αδελφές μας & τους αδελφούς μας, που οι πρόγονοί τους είχαν επιβιώσει από τη γενοκτονία του 1915 να καταστρέφονται από τον στρατό της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας του Ερντογάν.
.
Πριν από 2 χρόνια, είδαμε την κατασκευή από το τουρκικό κράτος ενός τείχους μήκους 620 χιλιομέτρων, με λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης & του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να ενισχυθεί ο διαμελισμός της χώρας μας & να εμποδιστεί η είσοδος πολλών προσφύγων στην Ευρώπη.
.
Τώρα, βλέπουμε το ξήλωμα μέρους του τείχους από άρματα, Τούρκους στρατιώτες & τζιχαντιστές, προκειμένου να εισβάλουν στις πόλεις & τα χωριά μας.
.
Είμαστε μάρτυρες δολοφονικών επιθέσεων.
.
Βλέπουμετις συνοικίες, χωριά, σχολεία, νοσοκομεία, την πολιτιστική κληρονομιά Κούρδων, Yazidis, Αράβων, Συρίων, Αρμενίων, Τσετσένων, Τσιρκάνων, Τουρκομάνων & άλλων πολιτισμών που ζουν εδώ στην κοινότητα, αντιμέτωπα με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς & τις επιθέσεις του πυροβολικού.
.
Βλέπουμε πως χιλιάδες οικογένειες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν καταφύγιο χωρίς να έχουν πού να πάνε, ώστε να είναι ασφαλείς.
..
Και εκτός αυτών, ξαναζούμε επιθέσεις από μονάδες δολοφόνων του ισλαμικού Κράτους σε πόλεις όπως η Raqqa, οι οποίες εδώ & 2 χρόνια είχαν απελευθερωθεί από την τρομοκρατία του ισλαμικού καθεστώτος, χάρη στον κοινό αγώνα του λαού μας.
.
Για μια ακόμη φορά είμαστε μάρτυρες κοινών επιθέσεων του τουρκικού στρατού & των τζιχαντιστών μισθοφόρων του, εναντίον των Serkani, Girêsipi & Kobane. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα περιστατικά που αντιμετωπίσαμε από τη στιγμή που ο Erdoğan μας κήρυξε τον πόλεμο στις 9 Οκτωβρίου 2019.
.
Καθώς είμαστε μάρτυρες του πρώτου σταδίου της εφαρμογής της γενοκτονίας για εθνοκάθαρση στην Τουρκία, παρακολουθούμε επίσης την ηρωική αντίσταση γυναικών, ανδρών & νέων που έχουν υψώσει τη φωνή & υπερασπίζονται τα εδάφη τους & την αξιοπρέπειά τους.
Για 3 μέρες, μαχητές των δημοκρατικών δυνάμεων της Συρίας, μαζί με το YPG & το JPY, πολέμησαν με επιτυχία στις πρώτες γραμμές για να εμποδίσουν την εισβολή των Τουρκων & τις σφαγές.
.
Γυναίκες & άνδρες κάθε ηλικίας συμμετέχουν σε όλους τους τομείς αυτής της αντίστασης, προς υπεράσπιση της ανθρωπότητας, των επιτευγμάτων & των αξιών της γυναικείας επανάστασης στη Rojava.
.
Ως γυναίκες, είμαστε αποφασισμένες να πολεμήσουμε μέχρι τη νίκη της Ειρήνης, της Ελευθερίας & της Δικαιοσύνης.
Για να πετύχουμε τον στόχο μας, στηριζόμαστε στη διεθνή αλληλεγγύη & στον κοινό αγώνα όλων των γυναικών & όλων των λαών που αγαπούν την ελευθερία. «
.
.
.
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
.
* Τέλος της εισβολής & της τούρκικης κατοχής στη βόρεια Συρία
.
* Δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για την προστασία της ζωής του πληθυσμού στη βόρεια & ανατολική Συρία
.
* Πρόληψη περαιτέρω εγκλημάτων πολέμου & εθνοκάθαρσης από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις
.
* Δέσμευση για την καταδίκη όλων των εγκληματιών πολέμου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο
.
* Παύση των πωλήσεων εξοπλισμών στην Τουρκία
.
* Θέσπιση οικονομικών & πολιτικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας
.
* Υιοθέτηση άμεσων μέτρων για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη Συρία με τη συμμετοχή & εκπροσώπηση όλων των διαφορετικών εθνικών, πολιτιστικών & θρησκευτικών κοινοτήτων».

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)


ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις