Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Αντί κυρώσεων, επιχορήγηση 500 εκατομμυρίων της ΕΕ στον Ερντογάν

Την ώρα που η τουρκική εισβολή στη Συρία συνεχίζεται, η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει 500 εκατομμύρια ευρώ στον Ερντογάν με όρους που προκαλούν ερωτήματα.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ben Parker στο New Humanitarian, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διάλεξε εταίρο για το πιο ακριβό πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας στον κόσμο. Η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) αντικαθιστά το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ στη διαχείριση 500 εκατομμυρίων ευρώ που διατίθενται για επιδόματα σε Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία.
Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, για την οποία έχουν πλέον διατεθεί τα κονδύλια, όπως αναφέρει έγγραφο στην ιστοσελίδα της ΕΕ, η IFRC θα αναλάβει το έργο να παρέχει μηνιαία επιδόματα σε 1,6 εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες εκ των οποίων το 61% είναι παιδιά.
Η IFRC – Ερυθρά Ημισέληνος επελέγη για να αναλάβει το πρόγραμμα (γνωστό ως Emergency Social Safety Net-ESSN) μετά από μια διαδικασία υποβολής προσφορών στην οποία συμμετείχαν επίσης το Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ και η Παγκόσμια Τράπεζα. Η IFRC κατέθεσε την πιο χαμηλή προσφορά σε ό,τι αφορά τα έξοδα διαχείρισης του προγράμματος.
Η επιτυχία της IFRC έχει προκαλέσει αναστάτωση στο χώρο των ανθρωπιστικών προγραμμάτων, στη διαχείριση των οποίων κυριαρχούν το Επισιτιστικό Πρόγραμμα και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε βάρος των ΜΚΟ.
«Αυτή είναι μια ουσιαστική μετατόπιση», δήλωσε ο Paula Gil Baizan, ειδικός στα επιδόματα σε χρήμα. «Βασικά, ένας δωρητής στέλνει το μήνυμα ότι ένας τοπικός οργανισμός όπως ο Ερυθρός Σταυρός, είναι σε θέση να διαχειριστεί το μεγαλύτερο έργο ανθρωπιστικής βοήθειας», υποστηρίζει


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις