Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Απεργία 2 Οκτωβρίου: Όλα όσα έγιναν στις πορείες ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Μεγάλη συμμετοχή στην πορεία του ΠΑΜΕ για την απεργία.
Πορεία έκαναν και ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Νωρίτερα το ΠΑΜΕ απέτρεψε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Καυστική ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την σημερινή απεργία.

Χιλιάδες κόσμου, κυρίως από το ΠΑΜΕ διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί σήμερα από τα συνδικάτα σε πολλούς κλάδους.  Συγκνέτρωση και πορεία έκαναν και ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά με λιγότερη συμμετοχή κόσμου. Η 24ωρη απεργία έχει παραλύσει κυρίως τις συγκοινωνίες με αποτέλεσμα από το πρωί να υπάρχει αυξημένη κίνηση σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Με μια ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τις σημερινές κινητοποιήσεις κάνοντας λόγο για απεργία των λίγων και ταλαιπωρία των πολλών.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από το ΠΑΜΕ που έκανε συγκέντρωση στα Προπύλαια και στην συνέχεια πορεία προς την βουλή. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν ενάντια στις εργασιακές ρυθμίσεις στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση.
Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι πρέπει «να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το «όπλο» μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία».
Στην πορεία συμμετείχε και ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση, αμέσως τώρα, να αποσύρει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που διαλύει παραπέρα τις συλλογικές συμβάσεις, που επιδιώκει να φιμώσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που πλήττει καίρια εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις χρονών», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.Αποτράπηκε πλειστηριασμός – Ένταση και χημικά
Νωρίτερα το ΠΑΜΕ απέτρεψε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο. Τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκορύστηκαν με τους αστυνομικούς όταν επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο. Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων έγινε χρήση χημικών.Απεργία: ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ
Στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου είχε προκηρύξει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε πορεία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στη Βουλή. 
Σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, έκαναν στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι σε δήμους, εφορίες, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι πολεοδομίες, οι νομαρχίες, δάσκαλοι και καθηγητές.
Παράλληλα, 24ωρη απεργία αποφάσισαν δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Με στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην 24ωρη κινητοποίηση, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Ακινητοποιημένοι μέχρι τις έξι το πρωί της Πέμπτης (03/10/2019) θα είναι οι συρμοί στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό που σημαίνει ότι δεν θα λειτουργεί και ο ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο.
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.
Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.
Το τραμ θα λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.
Τα σωματεία τους καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ και την Πέμπτη (3.10.2019)
Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Μετρό – γραμμές 1, 2 και 3 – αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου από τις 12:00 έως τις 15:00.
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας ή στάσης και των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ στην Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο
Εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αποφάσισαν τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία.
Στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά συμμετέχει και η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά.Στάση εργασίας στα νοσοκομεία
Μεταξύ άλλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας και την Πρόνοια.24ωρη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων
Στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχει και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).Στάση εργασίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ)
Το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ (με στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι) και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.
Παράλληλα, πραγματοποιεί, από κοινού με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, στις 13:00 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας, με κήρυξη τρίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου – τρεις πρώτες του απογευματινού, «για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και της υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς του εκπαιδευτικού, προτάσσοντας και διεκδικώντας την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων τους».Απεργούν και οι δημοσιογράφοι
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν Ομοσπονδίες, Εργατικά κέντρα και συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου, για τις 2 Οκτωβρίου 2019, από τις 06.00 έως τις 06:00 της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου 2019, σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «ενάντια στις μνημονιακές παρεμβάσεις που προωθεί το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο και υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, υποβαθμίζοντας καίρια τη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Το newsit.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των δημοσιογραφικών ενώσεων.
Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις