Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

Αποκάλυψη Πιερρακάκη για το "112": Δεν προέβλεψαν στη σύμβαση την ειδοποίηση έκτακτης κατάστασης σε όλα τα κινητά

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Το μεγαλείο της προχειρότητας υπό την οποία στήθηκε το σύστημα ειδοποίησης "112" ανέδειξε ο
Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης αποκαλύπτοντας ότι έτσι όπως είχε η σύμβαση εκατομμύρια συσκευές κινητών δεν μπορούσαν να λάβουν τις ειδοποιήσεις.


Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Υπουργός αποκάλυψε ότι σε κανένα σημείο της σύμβασης που είχε το ελληνικό δημόσιο με την εταιρεία που δημιούργησε το σύστημα δεν είχε προβλεφθεί ενημέρωση εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ώστε να συμβατοποιήσουν το λειτουργικό τους σύστημα με τη λήψη των ενημερώσεων έκτακτης κατάστασης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κατά την πρώτη δοκιμαστική λειτουργία αποστολής ειδοποιήσεων να διαπιστωθεί ότι τεράστιος αριθμός κινητών τηλεφώνων , με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Apple, να μην μπορούν να λάβουν τις σχετικές ειδοποιήσεις μόνο και μόνο επειδή δεν είχε προβλεφθεί στη σύμβαση.
Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη χρειάστηκε η μεσολάβηση του ιδίου ο οποίος επικοινώνησε προσωπικά με υψηλόβαθμα στελέχη της Apple προκειμένου να ζητηθεί από την εταιρεία να προβλεφθεί η συμβατότητα με το 112 στην επόμενη αναβάθμιση του λογισμικού. Το εγχείρημα κατά τον κ. Πιερρακάκη δεν ήταν εύκολο καθώς στο επόμενο διάστημα χρειάστηκε οι δύο πλευρές να αλληλογραφήσουν τουλάχιστον 70 φορές ώστε να δεσμευτεί η εταιρεία πως θα προχωρήσει σύντομα στην αναβάθμιση.

Σύμφωνα με τον Υπουργό το σύστημα αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό ήδη από τα Χριστούγεννα.

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις