Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τερατώδες γεγονός η σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη - Δεν μπορώ να σιωπήσω

Ως ένα “τερατώδες” και “φρικαλέο” γεγονός χαρακτηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τη
σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται να υπέστη 12χρονο κορίτσι από ιερέα στην ανατολική Μάνη.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αρχιεπίσκοπος εκφράζει τον βαθύτατο πόνο του και την οργή του για τη φρικιαστική υπόθεση που αποκαλύφθηκε πριν μερικές ημέρες, σημειώνοντας πως προσωπικά δεν μπορεί να σιωπήσει και ζητώντας ταπεινά συγγνώμη από τον Θεό.

“Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να αποτυπώσουν τον βαθύτατο πόνο μου ως κληρικού, αλλά και την οργή μου ως ανθρώπου για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη. Δεν χωρά στο νου και στην ψυχή μου ότι ένας άνθρωπος ταγμένος στη διακονία του Θεού προσβάλλει και προδίδει τον Θεό, βιαιοπραγώντας σε βάρος των δημιουργημάτων Του”, τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος.

Όπως επισημαίνει, “θα ευχόμουν όλα αυτά να μην ισχύουν. Η Δικαιοσύνη όμως θα κρίνει. Το ταχύτερο που αυτή η φρικτή υπόθεση διαλευκανθεί, το καλύτερο. Όμως τώρα, προσωπικά, δεν μπορώ να σιωπήσω. Ουδείς μπορεί” και καταλήγει: “Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το αθώο αγγελούδι”.

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις