Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ALERT -EKTAKTO - Εκεχειρία στη Συρία μετά από τη συνάντηση Ερντογάν-Πενς και την Τουρκία να ΄χει πάρει όσα ήθελε

Με μήνυμα του στο twitter o Τραμπ ανακοίνωσε αυτό που πέτυχε ο Αντιπρόεδρος του Μ.Πενς. Εκεχειρία στη Συρία.


«Εξαιρετικά νέα από την Τουρκία. Σε λίγο η συνέντευξη Τύπου. Ευχαριστώ κύριε Ερντογάν. Εκατομμύρια ζωές ανθρώπων θα σωθούν», έγραψε.
ΗΠΑ και Τουρκία συμφώνησαν για κατάπαυση του πυρός στη Συρία…
Όπως αναφέρουν Τούρκοι διπλωμάτες η «Τουρκία έχει καταφέρει να πάρει όλα όση ήθελε».


Great news out of Turkey. News Conference shortly with @VP and @SecPompeo. Thank you to @RTErdogan. Millions of lives will be saved!



Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου



Σε συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρίας, ήρθαν Άγκυρα και Ουάσιγκτον, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανακοίνωσαν ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων μετά από συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Η συμφωνία έρχεται λίγες ώρες μετά την εμφάνιση μιας επιστολής με την οποία ο Πρόεδρος Τραμπ προειδοποίησε τον Ερντογάν να μην είναι «ανόητος» και «σκληρός τύπος» κατά την τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.

Όπως διευκρίνισε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ, η εκεχειρία θα διαρκέσει 120 ώρες και αποσκοπεί στην ασφαλή αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από την περιοχή των συρο-τουρκικών συνόρων.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να προαναγγείλει την είδηση, κάνοντας λόγο για «θαυμάσια νέα» από την Τουρκία.

«Θαυμάσια νέα από την Τουρκία. Σε λίγο συνέντευξη Τύπου με τον Μάικ Πενς και Μάικ Πομπέο. Σ’ ευχαριστώ Ερντογάν. Εκατομμύρια ζωής θα σωθούν» έγραψε στο Twitter.

Το απόγευμα της Πέμπτης, Ερντογάν και Πενς είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση στην Άγκυρα, ενώ ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή της αμερικανικής και τουρκικής αντιπροσωπείας, η οποία διήρκησε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις