Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Εξέγερση Κούρδων μέσα στην Τουρκία: Νεκροί δύο στρατιώτες των ΤΕΔ στη Β. Συρία – Βίντεο

Μέγα κύμα αντάρτικου πόλεων με «ποικιλία» επιθέσεων έχουμε στην Τουρκία, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές λόγω της χερσαίας επίθεσης της Άγκυρας στην Βόρεια Συρία. 


Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με Κουρδικά ΜΜΕ, 2 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Β. Συρία.
Σήμερα συνελήφθησαν 22 «τρομοκράτες του ΡΚΚ» όπως αποκαλούν τους Κούρδους αντάρτες  οι Τούρκοι, οι οποίοι προετοίμαζαν κύμα επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη!  
Η ΜΙΤ σε συνεργασία με την αστυνομία διοργάνωσε επιχείρηση εναντίον των  μελών της  οργάνωσης του ΡΚΚ, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να υλοποιήσουν μαζικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη. Συνελήφθησαν 22 ύποπτοι στο πλαίσιο της επιχείρησης, με 10 από αυτούς που  συνελήφθησαν να  αποστέλλονται στις τουρκικές φυλακές , (οι οποίες φημίζονται για την απάνθρωπη «φιλοξενία τους»), αναφέρει ο τουρκικός τύπος .
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, η επιχείρηση ξεκίνησε με την σύλληψη  26 ατόμων, 19 από τους οποίους ήταν στην Κωνσταντινούπολη και 7 εκτός πόλης. Ως αποτέλεσμα των ταυτοχρόνων ενεργειών 22 ύποπτοι  συνελήφθησαν και κρατήθηκαν.

Οι ίδιες πηγές μιλούν για δράση του σκέλους της οργάνωση «δολοφόνων» του ΡΚΚ με την ονομασία  «Γεράκια του Κουρδιστάν» τα οποία σκοπεύουν να αιματοκυλίσουν τις τουρκικές μεγαλουπόλεις το επόμενο διάστημα.
Πριν λίγα λεπτά μάλιστα, Κούρδοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε κτίριο στην πόλη Νίσιβη, που βρίσκεται στο τουρκικό έδαφος απέναντι από την πόλη Καμισλί της Συρίας, η οποία βομβαρδίστηκε νωρίτερα -με πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων- από τον τουρκικό στρατό.
Η Νίσιβη στην Τουρκία και η Καμισλί στη Συρία είναι χτισμένες ακριβώς δίπλα η μία στην άλλη και τις χωρίζουν τα σύνορα, αλλιώς θα μπορούσαν να ήταν μια πόλη.
Η Νίσιβη έχει κυρίως κουρδικό πληθυσμό, ο οποίος παρακολουθεί στην απέναντι πλευρά των συνόρων τα αδέλφια του να βομβαρδίζονται από το τουρκικό κράτος.
Η επίθεση με μολότοφ, ως αντίποινα, είναι μια σχετικά ήπια αντίδραση στην τουρκική επίθεση στο συριακό Κουρδιστάν που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 16.00 (ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης.
Όπως κλιμακώνεται ο πόλεμος δεν αποκλείεται να έχουμε και ένοπλη εξέγερση των Κούρδων που ζουν στην Τουρκία και αντιστοιχούν περίπου στο 20% του τουρκικού πληθυσμού.
Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε νωρίτερα ότι έξι ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από την πόλη Καμισλί της Συρίας, που τελεί υπό κουρδική διοίκηση, έπληξαν τη γειτονική πόλη Νίσιβη της Τουρκίας.
Το Anadolu δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Κούρδοι μιντιακοί ακτιβιστές μεταδίδουν στο Twitter ότι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) βομβάρδισαν τουρκικούς στρατιωτικούς και αστυνομικούς στόχους στις πόλεις Κιζίλτεπέ και Μαρντίν.
Να σημειωθεί ότι Νίσιβη, Κιζίλτεπέ και Μαρντίν είναι κουρδικές πόλεις της Τουρκίας.
Κούρδοι μιντιακοί ακτιβιστές έδωσαν στη δημοσιότητα και το ακόλουθο βίντεο, που ισχυρίζονται ότι καταγράφει την επίθεση της Τετάρτης στο τουρκικό αστυνομικό τμήμα της Κιζίλτεπέ.
Στο βίντεο διακρίνονται τραυματίες Τούρκοι αστυνομικοί:
Την ίδια στιγμή, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία ανακοίνωσαν πως ήρθαν αντιμέτωπες με μια χερσαία επίθεση τουρκικών στρατευμάτων.
«Μια χερσαία επίθεση τουρκικών δυνάμεων απωθήθηκε από μαχητές των SDF στην πόλη Τελ Αμπιάντ. Καμία προέλαση μέχρι στιγμής», τόνισε ο εκπρόσωπος των SDF Μουσταφά Μπαλί.
Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους 8 άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε νεότερο απολογισμό του.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης.
NEEΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΡΑΜΠ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ανησυχίες ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα εξαλείψει τους Κούρδους είπε: «Θα σβήσω την οικονομία του εάν το κάνει αυτό… Το έχω κάνει ήδη μία φορά. Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι αγωνίζονται ο ένας τον άλλον εδώ και αιώνες … Συμφωνώ με τις κυρώσεις, εάν δεν το κάνει όσο πιο ανθρώπινα γίνεται “.
Η Τουρκία θα πληρώσει «μεγάλη οικονομικό τίμημα” εάν επιχείρηση του στη Συρία δεν είναι “δίκαιη”, είπε ο κ. Τραμπ. Μιλώντας με δημοσιογράφους την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «συμφωνεί με τις κυρώσεις, αλλά νομίζω ότι πρέπει να είναι πολύ πιο σκληρές κυρώσεις», αναφερόμενος σε πιθανές συνέπειες για την Τουρκία μετά την έναρξη μίας στρατιωτικής επίθεσης στο βόρειο τμήμα της Συρίας.
President Trump says he will "wipe out" Turkey's economy if Turkish President Recep Tayyip Erdoğan tries to take out the Kurds in northern Syria: "I hope that he will act rationally" https://www.cbsnews.com/news/trump-signs-executive-orders-on-transparency-today-as-white-house-rebuffs-impeachment-probe-live-stream-2019-10-09/ 

Des jeunes à peine majeurs, se préparent à contrer les hordes qui attaquent leur ville, leurs familles, leurs amis. Beaucoup vont mourir! Même si ça dure mille ans, nous allons nous battre contre ces barbares. Ils ne vont jamais dormir tranquillement!!


...


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις