Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ: Όλοι οι Σύριοι στα όπλα κατά της Τουρκίας

Όλοι οι Σύριοι στα όπλα κατά της Τουρκίας – Ο Πομπέο αναγνωρίζει «τουρκικά δικαιώματα στη Συρία – Αναλαμβάνει δράση η Δαμασκός

Σε νέες δηλώσεις προέβη πριν λίγες ώρες ο Σύριος πρόεδρος Μ. Αλ Άσαντ κατά της τουρκικής εισβολής δίνοντας εντολή για «παλαϊκή άμυνα», ενώ οι συριακές δυνάμεις αναπτύσσονται ταχέως σε περιοχές που ήδη έχουν συμφωνηθεί με την Μόσχα, πριν από την συνάντηση Πούτιν–Ερντογάν.   
Ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Ασάντ, ο οποίος μετέβη και σε δεύτερη γραμμή του πυρός δήλωσε ότι είναι έτοιμος να υποστηρίξει οποιαδήποτε «λαϊκή αντίσταση» κατά της εισβολής της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.
Ο Ασαντ τόνισε επισταμένα σε μια έξυπνη κίνηση ότι, προσφέρει γενική αμνηστία σε όσους είχαν προσχωρήσει στις δυνάμεις υπό την καθοδήγηση των Κούρδων, αλλά και τους υπόλοιπους του FSA, τους οποίους η συριακή κυβέρνησή τους θεωρεί ως «αποσχιστικούς».
Ο ίδιος γνωρίζει ότι το παιχνίδι για την κυριαρχία σε όλο το συριακό έδαφος παίζεται τώρα, διότι αν οι Τούρκοι και ο Ερντογάν αποκτήσουν «νομικά πατήματα» δεν πρόκειται να ξεκουμπιστούν ποτέ από την συριακή γη και θα επιχειρήσουν εθνοκάθαρση και αργότερα προσάρτηση συριακών εδαφών όπως το 1939 με την Αλεξανδρέττα.
Η κυβέρνηση της Συρίας συμφώνησε από χθες, μετά τη διαμεσολάβηση της Ρωσίας, να αναπτύξει σε περιοχές που ελέγχονται από τα κουρδικά στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία, τις δικές της δυνάμεις μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων της χώρας.
Η αποχώρηση των ΗΠΑ όμως έχει ανοίξει την όρεξη στους Τούρκους για βαθύτερη εισβολή στο συριακό έδαφος.
Η ανάπτυξη στρατευμάτων της Συρίας όμως, δημιουργεί μια ευρύτερη πιθανότητα πολεμικής σύγκρουση μεταξύ της Τουρκίας και των δυνάμεων της κυβέρνησης της Συρίας. Ωστόσο, η Ρωσία, σύμμαχος του Άσαντ, υλοποιεί επί του παρόντος διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για ρυθμίσεις κατά μήκος των συνόρων.
Ενώ οι αναδιατάξεις και οι στρατιωτικές μετακινήσεις λαμβάνουν χώρα στο συριακό έδαφος, ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Μ.Πομπέο «κτύπησε» ξανά με δηλώσεις που θυμίζουν «κυβίστηση» του μεγίστου είδους.
«Έχουμε επίγνωση ότι ο σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, η Τουρκία έχει νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια εκεί [στη βορειοανατολική Συρία.] Πράγματι, οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει το PKK ως τρομοκράτες για ένα φοβερά μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Pompeo, ενώ μιλούσε στο ετήσιο Club President’s Foundation στην Ουάσιγκτον.
«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτές τις ανησυχίες. Έτσι εργαζόμασταν στο κρατικό τμήμα με τους επικεφαλής αλλά και μαζί με τους συναδέλφους μας στο υπουργείο άμυνας, για να οικοδομήσουμε μια ασφαλή ζώνη στην περιοχή», κατέληξε ο ίδιος.
Εφόσον όμως οι αμερικανικές δυνάμεις αποχώρησαν από τη Βόρεια Συρία, τον κύριο λόγο έχει η Μόσχα στην περιοχή, η οποία και καλείται «να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά», ενώ στο έδαφος Σύροι και Τούρκοι «ακονίζουν τα μαχαίρια τους» για τα καλά αυτήν την φορά.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις