Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Μήνυμα τζιχαντιστών - “Κάψτε την κατασκήνωση στη Σάμο” - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Έντονη ανησυχία και ερωτήματα προκαλεί το διαδικτυακό μήνυμα που κυκλοφόρησε στο Κέντρο Υποδοχής στη Σάμο, με το οποίο
φαίνεται ότι κάποιοι προέτρεπαν τους μετανάστες να βάλουν φωτιά και να το κάψουν.

Κάποιοι από τους μετανάστες μετέδιδαν σε ζωντανή σύνδεση με το κινητό τους τηλέφωνο τις φωτιές στον καταυλισμό των προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου. Ο Μοχάμεντ είναι ένας από εκείνους που έστελνε ζωντανή εικόνα παντού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, λίγη ώρα πριν από τον εμπρησμό, είχε στείλει το μήνυμα “Κάψτε κατασκήνωση, Σάμος”.

“Από το συνολικό αριθμό των ανθρώπων που φιλοξενούνται στα hot spot το 2 με 3 % είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε εξτρεμιστικά στοιχεία”, εξηγεί ο Μάνος Μεϊμαράκης, ερευνητής θεμάτων διεθνούς ασφάλειας- τρομοκρατίας.

Ο Μοχάμεντ φαίνεται ότι δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό στίγμα του κινητού τηλεφώνου του, έχει φυσική παρουσία στο Βαθύ της Σάμου, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Η καταγωγή του όμως, όπως γράφει ακριβώς από κάτω, είναι από την πόλη Ράκα της Συρίας. Εκεί, στο προπύργιο των τζιχαντιστών, το 2014, ο Μοχάμεντ έβγαλε και την πρώτη του φωτογραφία κρατώντας όπλο.

“Μιλάμε για ακραία επικίνδυνα άτομα που γνωρίζουν από πόλεμο, έχουν επιχειρησιακή εμπειρία”, προσθέτει ο κ.Μεϊμαράκης.

Δείτε το βίντεο από το STAR: καντε κλικ (ΕΔΩ)

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις