Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Εσσεξ: Κινεζικής καταγωγής οι 39 μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί στο φορτηγό

Κινεζικής καταγωγής είναι οι 39 μετανάστες, οι σοροί των οποίων εντοπίστηκαν μέσα στο φορτηγό στο Έσσεξ μεταδίδει το ITV News και άλλα βρετανικά ΜΜΕ.



Τα θύματα, όλοι τους ενήλικες πλην ενός εφήβου, εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Στο μεταξύ η αστυνομία έκανε εφόδους σε δύο διευθύνσεις στο Co Armagh της Βόρειας Ιρλανδίας, που πιστεύεται ότι συνδέονται με τον συλληφθέντα οδηγό του φορτηγού, τον 25χρονο Μο Ρόμπινσον από το Πόρτανταουν.
Οι Αρχές εξακολουθούν να ανακρίνουν τον οδηγό και να ερευνούν την εμπλοκή ιρλανδέζικου κυκλώματος trafficking, ενώ το φορτηγό μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία, όπου ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων.

 Σε μια αντίστοιχη υπόθεση το 2000 είχαν βρεθεί νεκροί 58 Κινέζοι μετανάστες σε φορτηγό στο νότιο αγγλικό λιμάνι του Ντόβερ. Τότε η αιτία θανάτου τους είχε αποδοθεί σε ασφυξία, ενώ τώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο τα θύματα να πάγωσαν μέχρι θανάτου από το ψύχος, αφού η θερμοκρασία μπορεί να είχε φτάσει μέχρι και τους -25 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό του ψυγείου.

Ωστόσο, ο Βλάντιμιρ Μπρούτερ, ειδικός του International Institute for Humanitarian and Political Studies άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τα θύματα να πέθαναν και σε αυτή την περίπτωση από έλλειψη οξυγόνου. «Τέτοια τραγικά γεγονότα συμβαίνουν επειδή οι συνθήκες μεταφοράς μεταναστών είναι κάθε άλλο παρά ανθρώπινες. Δεν αποκλείεται απλώς να τους σώθηκε το οξυγόνο στο μέρος όπου κρύβονταν. Δεν μπορούν να βγουν έξω ή να ειδοποιήσουν έστω ότι τους σώνεται το οξυγόνο. Έχουν αναφερθεί παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν», τόνισε.

Άγνωστο πότε ανέβηκαν οι μετανάστες στο φορτηγό
Οι πληροφορίες για την εθνικότητα των θυμάτων έρχονται στη φως την ώρα που οι βελγικές Αρχές έδιναν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το ταξίδι του πίσω μέρους του φορτηγού που βρέθηκε στο Έσσεξ. Ο γενικός εισαγγελέας του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τους θανάτους των 39 μεταναστών σε συνεργασία με τη Βρετανική αστυνομία και τις δικαστικές Αρχές. Σύμφωνα με την έως τώρα έρευνα το εμπορευματοκιβώτιο είχε φθάσει στο βελγικό λιμάνι του Zeebrugge την Τρίτη στις 14:49 τοπική ώρα και αναχώρησε την ίδια μέρα φθάνοντας στο βρετανικό λιμάνι του Purfleet στη μία τα χαράματα της Τετάρτης.

Οι Βελγικές Αρχές είπαν ότι δεν είναι ακόμη σαφές πότε οι μετανάστες ανέβηκαν στο κοντέινερ κι αν αυτό συνέβη σε βελγικό έδαφος.

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις