Οι μόνοι που δεν γνωρίζουν τα μονοπάτια, είναι οι «Open Borders» κυβερνώντες και τα ειδικά κλιμάκια.
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ
Στα χέρια των ελληνικών αρχών έχουν πέσει την τελευταία τετραετία επτά τζιχαντιστές που πέρασαν στη χώρα μας από τα τουρκικά παράλια. Κάποιοι εξ αυτών έχουν παραδοθεί σε ευρωπαϊκές χώρες που είχαν βγάλει εντάλματα συλλήψεως σε βάρος τους, ενώ οι υπόλοιποι κρατούνται απομονωμένοι σε διάφορα σημεία. Ένας από αυτούς όπως αποδείχθηκε συμμετείχε σε περιστατικά φρίκης στη Ράκα καθώς και σε άλλες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ.
O τζιχαντιστής συνελήφθη τον Ιούνιο του 2019 στην Κω όταν εμφανίστηκε μέσα σε βάρκα με πρόσφυγες. Η ταυτότητά του προδόθηκε στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης και συγκεκριμένα τη στιγμή που γινόταν έλεγχος στο διαβατήριό του, καθώς φάνηκε ότι είχε παραποιημένα στοιχεία.
Τα περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του ήρθαν στο φως από την Αντιτρομοκρατική όταν ταυτοποιήθηκε η φωτογραφία του στη βάση δεδομένων που έχει αναπτύξει η Europol σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών – μελών. O συγκεκριμένος άνδρας όπως προέκυψε ήταν ένας από τους εκπαιδευτές των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και ένα από τα καθήκοντά του ήταν η συμμετοχή σε εκτελέσεις, ακόμα και αποκεφαλισμούς, όπως αναφέρει η Real News. Το Open πριν από λίγο καιρό αποκάλυψε ότι επτά τζιχαντιστές έχουν πέσει στα χέρια των ελληνικών αρχών. Ένας εξ αυτών ήταν και ο προαναφερόμενος δήθεν πρόσφυγας, αλλά και μία γυναίκα μαχήτρια του ISIS που συνελήφθη σε νησί του Ιονίου.
«Είναι χιλιάδες οι άνθρωποι που έρχονται στην Ελλάδα και είναι δύσκολο να ελεγχθούν καθώς είναι πολύ μικρός ο αριθμός των αστυνομικών που καλούνται να τους ταυτοποιήσουν» λέει στο Open TV ο Άγγελος Αγραφιώτης, σύμβουλος διαχείρισης κινδύνου. «Για μένα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα» προσθέτει.
Από την πλευρά του ο Θανάσης Κατερινόπουλος, πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής προσθέτει πως «η χώρα μας είναι μία χώρα διέλευσης τζιχαντιστών. Το θεωρώ απίθανο, δεν τους βολεύει, δεν τους εξυπηρετεί, να χτυπήσουν στη χώρα μας».
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel η Europol στις αρχές του Νοεμβρίου θα στείλει στην Ελλάδα ενισχύσεις με ειδικούς σε θέματα τρομοκρατίας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η άφιξη μεταναστών στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία. Τις τελευταίες ώρες η ακτοφυλακή και η FRONTEX εντόπισαν και διέσωσαν περισσότερους από 100 μετανάστες στη Λέσβο, την Κω και τη Σάμο.
Στη Λέσβο η FRONTEX και διέσωσε 42 μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας, ενώ συνελήφθη ο χειριστής της λέμβου στην οποία επέβαιναν.
Στη Σάμο, πλωτό σκάφος της Ευρωπαϊκής Συνοριακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX) εντόπισε μηχανοκίνητη λέμβο και διέσωσε 51 μετανάστες
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρλοβασίου Σάμου. Στο ίδιο νησί και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά Ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΣΟΥ”, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής. Εντόπισαν άλλους 30 μετανάστες τους οποίος και περισυνέλεξε και μετέφερε στο λιμάνι Βαθύ.
Στην Κω η FRONTEX εντόπισε λέμβο στην οποία επέβαιναν 18 μετανάστες και προέβη στην ασφαλή μετεπιβίβαση τους και μεταφορά τους στο επιβατικό λιμάνι της Κω.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)