Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Προκλητική ανακοίνωση ψευδοκράτους: «Παραβίαση εναέριου χώρου από τα ελληνικά F-16» – «Ουρλιάζει» η Άγκυρα για την ΠΑ - ΥΠΝΟΣ ΤΟΥΡΚΩΝ: ΠΗΓΑΝ ΤΑ F16 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!!

Το «υπέξ» εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι τα τρία ελληνικά αεροσκάφη «παραβίασαν τον εναέριο χώρο της «τδβκ».
Υπενθυμίζουμε ότι αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στην άσκηση «Ατσάλινο Βέλος», πλήττοντας στόχους στο πεδίο βολής του Καλού Χωριού.

Το «υπέξ» του ψευδοκράτους προσθέτει ότι τα αεροσκάφη αναχώρησαν από την Κρήτη και πέταξαν πάνω από την Λουρουτζίνα, προτού επιστρέψουν στη βάση τους.

Όπως αναφέρει το «υπέξ» έγιναν «διαβήματα» για τις προκλητικές όπως τις χαρακτηρίζει ενέργειες οι οποίες, προσθέτει, θέτουν σε κίνδυνο την σταθερότητα στην περιοχή.

Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη μετά από σχεδόν 20 χρόνια πήραν μέρος και πάλι σε άσκηση της Εθνικής Φρουράς. Συγκεκριμένα ζεύγος F16 είχε εμπλοκή στο σενάριο διακλαδικής άσκησης στο Καλό Χωριό Λάρνακας πλήττοντας επίγειους στόχους.

Τα F16 προσέγγισαν τον χώρο της άσκησης από την πλευρά της Λάρνακας πραγματοποιώντας με επιτυχία την αποστολή τους.

Τελευταία φορά που ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε στρατιωτικές ασκήσεις επί κυπριακού εδάφους ήταν το 2000 στην κορυφαία άσκηση της ΕΦ «Νικηφόρος» που στο τελικό της στάδιο είχε εμπλοκή με την «Τοξότης» της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Μήνυμα αναφορικά με την ελληνοκυπριακή άσκηση έστειλε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας πως «τα ελληνικά μαχητικά τα θέλουμε στις ασκήσεις».

“Τα ελληνικά F-16 πέταξαν σήμερα πάνω από την Κύπρο, συμμετέχοντας ουσιαστικά στη διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ‘Ατσάλινο Βέλος’, μαζί με τα κυπριακά στρατεύματα. Όπως είχα πει, τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα θέλουμε στις ασκήσεις και όχι στις παρελάσεις”. Αυτό ήταν το μήνυμα του Έλληνα Υπουργού Άμυνας.

Παράλληλα, πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Ελλάδας σχολιάζουν ότι η σημερινή κάθοδος των ελληνικών F-16 εντάσσεται στο πλαίσιο άσκησης ελέγχου και διοίκησης των διακλαδικών επιχειρήσεων για καλύτερη ανταπόκριση σε επιχειρησιακές αποστολές, καθώς και αύξηση της ικανότητας των διακλαδικών επιχειρήσεων από ξηράς και αέρος.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις