Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Γιατί οι ΗΠΑ φοβούνται ένα κινεζικό μεταγωγικό αεροπλάνο

Παρά το γεγονός ότι η Κίνα έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται στα τελευταία στάδια ανάπτυξης ενός stealth μαχητικού αεροσκάφους και σχεδιάζει την κατασκευή
αεροπλανοφόρων, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τις ΗΠΑ είναι ένα αεροσκάφος που φέρει το υποκοριστικό «Χοντρούλα» (Chubby Girl).
Πρόκειται για το μεταγωγικό αεροπλάνο Ξιαν Υ-20 το οποίο δεν έχει περίεργα όπλα, δεν περνά απαρατήρητο από τα ραντάρ ούτε είναι ιδιαίτερα γρήγορο. Ωστόσο, μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια ένα τανκ Τύπου 99Α, στρατεύματα, υλικά και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί μια στρατιωτική επιχείρηση.
Το Υ-20 είναι το μεγαλύτερο μεταγωγικό αεροπλάνο στον κόσμο, είναι συγκρίσιμο με το αμερικανικό C-17 και πλέον δίνει στην Κίνα αντίστοιχη μεταφορική υπεροχή με αυτή των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.
Ήδη, το Υ-20 έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία αποστολές ειρηνικού χαρακτήρα, αλλά και σε ασκήσεις και ο στόχος της Κίνας είναι να αποκτήσει 400 τέτοια μεταγωγικά αεροσκάφη, κάποια εκ των οποίων θα χρησιμοποιούνται και ως εναέρια μέσα ανεφοδιασμού.
Στρατηγικά, το Υ-20 δίνει στην Κίνα πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της, καθώς πλέον οι εναέριες μεταφορές αρμάτων, άλλων οχημάτων και στρατού αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις