Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Κατηγορηματικά αρνούνται οι ξενοδόχοι της Κρήτης να φιλοξενήσουν μετανάστες

«Θα είναι άτοπο από την Κυβέρνηση να φέρει σε τουριστικές περιοχές, μετανάστες» τονίζει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ν.Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης. Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη



Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη θα συναντηθούν αύριο και οι τέσσερις πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Κρήτης ώστε να συζητήσουν για το αν είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν τουριστικά καταλύματα ώστε να εγκατασταθούν μετανάστες, σύμφωνα με τον κ. Νίκο Χαλκιαδάκη, πρόεδρο των Ξενοδόχων ν. Ηρακλείου, ο οποίος μίλησε στον Politica 89.8 και στον Χρήστο Κώνστα.
«Θα είναι άτοπο από την Κυβέρνηση να φέρει σε τουριστικές περιοχές, μετανάστες. Τα περισσότερα καταλύματα που είναι σε πάρα πολύ κατάσταση. Αν βάλουν μετανάστες, οι ιδιοκτήτες θα καταστρέψουν τα καταλύματα τους, αν βάλουν σε αυτά κόσμο που δεν θα προσφέρει κάτι αλλά ούτε και θα πάει μπροστά τη χώρα. Δεν ξέρουμε τι άνθρωποι είναι όλοι εκείνοι που θα έρθουν. Θα φέρουν μια τρομερή ανακατωσούρα και στην τοπική κοινωνία αλλά θα είναι και πρόβλημα για το πώς θα εξελιχθεί η σεζόν. Τα ξενοδοχεία κλείνουν το χειμώνα αλλά υπάρχουν και ξενοδοχεία που ανοίγουν τον Μάρτιο. Εκείνους που φιλοξενούμε εκείνην την εποχή τι θα τους κάνουμε; Θα τους διώξουμε;» δήλωσε ο κ. Χαλκιαδάκης
Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, σε τουριστικές περιοχές όπως είναι η Κρήτη, δεν πρέπει να έρθουν μετανάστες. « Το θέμα δεν είναι οικονομικό, απλά πιστεύω ότι το να έρθουν μετανάστες, δίπλα σε τουριστικές περιοχές, είναι μεγάλο λάθος. Γι’ αυτό το θέμα θα συναντηθούμε με τον Περιφερειάρχη για να συζητήσουμε το τι θα κάνουμε».
«Τα μέτρα που έχουν αναγγελθεί για την Thomas Cook δεν μπορούν να μας ανακουφίσουν»
«Τα μέτρα που έχουν αναγγελθεί, δεν μπορούν να ανακουφίσουν. Εμείς ζητήσαμε ορισμένα μέτρα τα οποία, η Κυβέρνηση, ούτε καν τα έχει λάβει υπόψη της. Μέτρα όπως την κατάργηση του ΦΠΑ στα μη δεδουλευμένα τιμολόγια, την κατάργηση του δημοτικού φόρου, και κάποια ακόμη ζητήματα που δεν μας έχουν ικανοποιήσει. Το μόνο που ικανοποιεί είναι ότι οι υπάλληλοι, οι οποίοι θα απολυθούν τις επόμενες ημέρα θα μπουν ένα μήνα παραπάνω στο ταμείο ανεργίας, και τα ένσημα αν δεν τα συμπληρώνουν από 100 θα γίνονται 80» σχολίασε ο κ. Χαλκιαδάκης.
Για την επόμενη τουριστική σεζόν μίλησε ο κ. Χαλκιαδάκης λέγοντας: «Για την επόμενη τουριστική τα πράγματα είναι ήδη πολύ θετικά. Ο «Κόνδορ» που σώθηκε, όλα της τα αεροπορικά εισιτήρια αγοράστηκαν, από μια μεγάλη εταιρία η οποία ήδη έχει αγοράσει και κρεβάτια ξενοδοχείων όποτε έχει ήδη καλυφθεί ένα μεγάλο ποσοστό. Πιστεύω ότι όλα θα καλυφθούν σιγά σιγά. Αλλά περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε από αρχές Δεκεμβρίου».
Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη του κ. Χαλκιαδάκη:
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις