Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

“Η μπλόφα του αιώνα από τον Ερντογάν”

Γράφει ο
Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α Παναγιώτης Δημητριάδης
Πρώην Αεροπορικός Ακόλουθος ‘Αγκυρας

Προβληματισμένος ο Ελληνικός λαός αλλά και η διεθνής κοινότητα παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Συρία και την Αν Μεσόγειο βλέποντας τον Ερντογάν τον πρόεδρο της Τουρκίας να παραπλανεί τη Δύση με ανατολίτικα παζάρια και εκβιασμούς, παίρνοντας προκλητικά το πράσινο φως για εισβολή στη Συρία με την κωδική ονομασία ‘’Πηγή ειρήνης’’ αντί του ‘’Αττίλα Νο 3’,’ για την εγκαθίδρυση ζώνης ασφαλείας εντός του Συριακού εδάφους.
Μία ζώνη ασφαλείας οριοθετημένη από τον αυτοκινητόδρομο Μ4 παράλληλο των Τουρκικών συνόρων με μήκος 500 χμ και μέση απόσταση 35χμ που καταλήγει ανατολικά στις πετρελαιοπηγές της Συρίας. Έχοντας ως μέσο πίεσης τους 7 προσφυγικούς καταυλισμούς με πληθυσμό πάνω από 3 εκατομμύρια που βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος και με τον εκβιασμό ότι ‘’θα τους αμολήσω στην ΕΕ’’ όπως έχει τονίσει επανειλημμένως, ξεκίνησε την εισβολή με προπομπό τζιχαντιστές και αντικαθεστωτικές ομάδες. Μία εισβολή που ξεκίνησε με βομβαρδισμούς της Τουρκικής Αεροπορίας σε ανύπαρκτους στόχους για να επηρεάσουν ψυχολογικά τους πληθυσμούς , χωρίς στόχους για το πυροβολικό το πεζικό και τις ειδικές δυνάμεις με μόνο αντίπαλο τους Κούρδους της περιοχής.
Η χλιαρή έως ανύπαρκτη αντίδρασης της Δύσης της ΕΕ του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ ήταν ότι τους υποσχέθηκε ότι με την ζώνη ασφαλείας θα αναχαιτίσει τις χιλιάδες προσφυγικές ροές. Πως άραγε θα τις αναχαιτίσει όταν δημιουργεί νέες ροές;
Οι όποιες μετέπειτα αναφορές της ΕΕ περί λήψης μέτρων είναι αδιάφορες και δεν εμποδίζουν την συνέχιση της εισβολής Ο Σουλτάνος ‘’ έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα’’ αφού είχε έτοιμο το σχέδιο εδώ και χρόνια, για την εισβολή με απώτερο στόχο να φτάσει στα πετρέλαια της Βόρειο – Ανατολικής Συρίας. Η διασφάλιση του πλήρη ελέγχου της ζώνης ασφαλείας θα δώσει το σύνθημα για τη μεταβολή του πληθυσμού εντός της ζώνης επιλεκτικά, κάνοντας κοινώς εθνοκάθαρση, ώστε μελλοντικά να προσαρτήσει την περιοχή μέσω δημοψηφίσματος όπως έκανε με την Αλεξανδρέττα το 1939 και εδώ έχουμε την πρώτη παραβίαση της συνθήκης της Λωζάννης .
Η αποσταθεροποίηση της περιοχής ήδη δημιουργεί χιλιάδες νέες μετακινήσεις πληθυσμών , νέους πρόσφυγες και μετανάστες, με διαφορετικούς πολιτισμούς , θρησκείες κουλτούρες και βιώματα, ροές που θα ελέγχονται πλήρως από τον Ερντογαν ο οποίος θα συνεχίσει να εκβιάζει και να ζητά ανταλλάγματα, Η αδυναμία φύλαξης από τους Κούρδους των χιλιάδων τζιχαντιστών όταν μάλιστα δεν έχει διευκρινιστεί η ευθύνη φύλαξης ,θα συμβάλει στην αναδιοργάνωση του ισλαμικού κράτους με ότι αυτό συνεπάγεται αλλά και την μετακίνηση αυτών σε Ευρωπαϊκές χώρες κρυμμένοι πίσω από τις μπούρκες .
Δυστυχώς το προσφυγικό ρεύμα το οποίο άνοιξε η κυβέρνηση Ομπάμα με την Αραβική άνοιξη μαζί με τους Ευρωπαίους συμμάχους δεν θα κλείσει, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει σοβαρό σχέδιο αποτροπής από την ΕΕ όπως το σχέδιο της δημιουργίας προσφύγων και μεταναστών Ένα καλοστημένο σχέδιο της ΕΕ το οποίο ξεκίνησε από την αποναρκοθέτηση των συνόρων την δεκαετία του 80 στη συνέχεια τη δημιουργία σώματος συνοριοφυλάκων και την αφαίρεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις την ευθύνη φύλαξης των συνόρων, πηγαίνοντας στην αστυνόμευση και όχι στην φύλαξη, την δημιουργία οικονομικής κρίσης ειδικά σε Ελλάδα και Ιταλία ώστε να μην μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι, φτάνοντας ένα πρωινό να ακούσουμε την φράση ‘’Αραβική Άνοιξη’’ στο όνομα της Δημοκρατίας αλλά υπέρ των ισλαμιστών.
Αφού απέτυχε η ‘’Αραβική Άνοιξη’’ που ξεκίνησε το 2010 , στράφηκαν κατά του Άσαντ προέδρου της Συρίας με το αιτιολογικό του εκδημοκρατισμού απ όπου ξεκίνησαν και τα εκατομμύρια μεταναστευτικά και προσφυγικά κύματα Δυστυχώς έτσι δικαιολογείται η ανύπαρκτη αντίδραση της ΕΕ προεξέχοντος του πρόεδρου των ΗΠΑ Τράμπ να αλλάζει χρώματα όπως ο χαμαιλέων . Το επόμενο βήμα της Τουρκίας για τη γεώτρηση στο οικόπεδο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ που είναι σε εξέλιξη θα δείξει αν ο Σουλτάνος είναι ο άρχοντας των τριών δαχτυλιδιών . Προς το παρόν φαίνεται να παίζει τουρκική παράσταση με την συνοδεία κεμεντζε, που έχει ως τίτλο ‘’Τουρκία, η πηγή του κακού ‘’ αντί της ειρήνης και θεατές την ΕΕ τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ..
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις